Wat is de grootste cupmaat?

De Amerikaanse Annie Hawkins-Turner draagt al jaren het record in het Guinness Book of Records. Met cupmaat 102 ZZZ, is zij de vrouw die van nature de grootste borsten op de wereld heeft.

Vrouwen komen in verschillende vormen en maten en elke vrouw is uniek. Dit geldt ook voor borstomvang en cupmaten. Hoewel het ideaalbeeld van borstomvang varieert per cultuur en tijdperk, zijn er vrouwen met van nature een grotere cupmaat. Of ze hier mee zijn gezegend, of dat ze er toch ongemak aan ondervinden is erg persoonlijk. In dit artikel lees je over de grootste cupmaat, een aantal kledingtips, een borstvergroting en -verkleining en wat nadelen van grote borsten voor de gezondheid kunnen zijn.

De grootste cupmaat

De grootste cupmaat is dus al jaren in handen van Annie, die ook wel onder de naam Norma Stits bekend staat. Die alias staat in het engels voor ‘enormous tits’ (vrije vertaling: enorme borsten). Of je blij moet zijn met dit record is nog maar de vraag. Zo zouden de borsten ongeveer 25 kilo per stuk (!) wegen. Dat ze (in de toekomst) rugproblemen oploopt, zou geen verrassing zijn.

Toch houdt de vrouw voet bij stuk en wil zich niet laten behandelen door chirurgen voor bijvoorbeeld een borstverkleining. Het is uitzonderlijk dat haar borsten van nature zo’n grootte hebben. Ze draagt ze met trots en zal voorlopig nog geen afstand doen van haar borsten.

Nadelen voor de gezondheid

Er zijn ook vrouwen met een kleinere cupmaat, maar alsnog een dermate grote cupmaat, dat het nadelig voor de gezondheid blijkt te zijn. Hier een aantal van die nadelen op een rijtje. Vrouwen kunnen last krijgen van:

  • rug-, nek- en schouderpijn
  • ademhalingsproblemen
  • huidirritatie onder de borsten (met name bij warmere periodes)
  • beperkingen bij dagelijkse bezigheden, zoals sporten
  • hoger risico op borstkanker (let op: de kans is hoger bij overwicht, niet bij grote borsten in het algemeen)

Bovendien kan een grote borstomvang ook zorgen voor beperkingen bij het uitvoeren van bepaalde fysieke activiteiten en sporten. Echter hoeven deze klachten niet bij elke vrouw op te treden. De klachten staan altijd in samenhang met andere factoren, zoals spierkracht en algemene gezondheid.

Kledingtips voor vrouwen met grote borsten

Vrouwen met grote borsten kunnen zich onzeker voelen over hun borstomvang en het vinden van de juiste kleding kan soms een uitdaging zijn. Een tip is om kleding te dragen die past bij je lichaamsvorm en die de nadruk legt op andere delen van je lichaam.

Vrouwen met grote borsten kunnen het beste kiezen voor een bh met goede ondersteuning en brede bandjes. De brede bandjes zorgen ervoor dat de druk op je schouders wordt verspreid. Ook extra baleinen aan de zijkant van je bh zorgen voor een betere ondersteuning van de borsten. Vrouwen die liever helemaal de focus van hun borsten afhalen, kunnen ook kiezen voor een speciale ‘minimize-bh’. Deze bh zorgt er niet voor dat je borsten worden platgedrukt, maar wel dat de borsten meer naar de zijkant in plaats van naar voren worden gericht.

Tot slot kan vermijden van te strakke kleding en het dragen van V-halsen kan helpen om de aandacht van je borsten af te leiden. Je wilt natuurlijk niet ongewenste signalen naar andere personen uitstralen.

Borstverkleining

Vrouwen, of meisjes, die al vroeg in hun jeugd opmerken dat de borstgroei groter is dan gemiddeld, kunnen ervoor kiezen om dit uiteindelijk tegen te gaan. Alleen als de noodzaak medisch is, mag deze operatie bij vrouwen onder de 18 jaar plaatsvinden. Hiervoor heb je minimaal een verklaring van je huisarts nodig is. Over andere gevallen schrijft de Rijksoverheid: ‘U moet minimaal 18 jaar zijn om een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak te laten doen.’

Een borstverkleining wordt meestal uitgevoerd in het ziekenhuis onder algemene verdoving en duurt gemiddeld 2 uur. De chirurg maakt een incisie rondom de tepelhof en verwijdert het overtollige borstweefsel en vetweefsel. Vervolgens wordt de tepelhof naar een hogere positie verplaatst om de nieuwe borstvorm te creëren. Na de operatie wordt er een drain aangebracht om vocht af te voeren en worden er hechtingen geplaatst.

Na de operatie is er een herstelperiode van ongeveer 6 weken waarbij de patiënt rust moet nemen en de borsten niet mag belasten. Gedurende deze tijd wordt het dragen van een speciale bh aanbevolen voor extra ondersteuning. Er kunnen ook tijdelijke ongemakken zijn, zoals pijn, zwelling en blauwe plekken. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg op te volgen en regelmatig terug te keren voor controle om de voortgang van het herstel te monitoren.

Om ervoor te zorgen dat de littekens zo mooi mogelijk worden, raden de behandelaars je aan om ze dagelijks te verzorgen met vaseline. De vettige substantie verzorgt de huid en houdt de vorm van de littekens in tact.

Borstvergroting

Maar er zijn ook vrouwen met van nature kleine borsten, die juist kiezen voor een borstvergroting. Het kan een manier zijn om meer zelfvertrouwen te krijgen en zich beter te voelen over hun lichaam. Soms kan het ook zijn dat iemand asymmetrische borsten heeft, waarbij de ene borst groter is dan de andere. Een borstvergroting kan helpen om meer evenwicht te creëren. I

n sommige gevallen kan een borstvergroting ook worden uitgevoerd na een borstamputatie als gevolg van borstkanker, om het uiterlijk van de borst te herstellen. Het is belangrijk om te onthouden dat een borstvergroting een persoonlijke keuze is en dat er geen “perfecte” borstomvang of vorm bestaat. Vrouwen zouden alleen erop kunnen worden gewezen om realistische verwachtingen hebben en een borstvergroting niet zien als de oplossing voor al hun problemen.

En nu?

De grootte van borsten is divers en er zijn vrouwen die van nature gezegend zijn met een grotere cupmaat. Norma Stitz is de vrouw die het huidige record van grote borsten draagt.

Maar hoewel er geen standaard is voor wat een grote borstomvang is, zijn er wel nadelen die geassocieerd worden met een grote borstomvang, zoals rugpijn, nekpijn en ademhalingsproblemen. Als vrouwen last hebben van gezondheidsproblemen of ongemakken kunnen ze kiezen voor een borstverkleining.

Vrouwen die ervoor kiezen om wel hun grote borsten te behouden, kunnen kledingtips gebruiken om de juiste kleding te vinden die past bij hun lichaamsvorm. Wenselijk is dit om de aandacht van de borsten af te leiden. Maar, zoals bij zoveel dingen aan het uiterlijk geldt, het belangrijkste is dat elke vrouw trots is op haar lichaam, ongeacht de grootte of vorm van haar borsten.

Volgende

De grootste drugsbaas

Vorige

The man, the myth, the legend: over het vermogen van Max Verstappen

laatste van Blog