/

Top 3 bespaaropties! 

Je kan geen krant meer openen of tv programma aanzetten, of het gaat wel over besparen en hoge kosten. En wanneer we kijken naar onze uitgaven dan is ook bijna niet anders dan te concluderen dat veel kosten inderdaad behoorlijk gestegen zijn. Maar in veel gevallen kun je hier niet iets aan doen, maar in andere gevallen juist wel. En door de focus te leggen op die laatste, kun je eenvoudig voor zorgen dat je bankrekening aan het einde van de maand niet totaal leeg is. Welke bespaaropties écht werken? Lees snel verder. 

1. Altijd bereikbaar 

De kostenpost die er het afgelopen decennia in ieder huishouden bij is gekomen is die van de smartphone. Niet alleen meer te gebruiken voor privé doeleinden, maar ook gewoon op zakelijk gebied. Want wie stuurt er niet af en toe een werkmailtje via zijn telefoon door? Maar wat veel mensen niet weten is dat er vandaag de dag ook gewoon een goedkope smartphone op de markt is. Het is niet meer zo dat de dure opties de enige goede opties zijn. Door de innovatie en technologische ontwikkelingen, zijn zelfs de goedkopere opties van topkwaliteit. Dus ga eens voor een wat ouder model, goedkoper abonnement of een sim only optie. Een kostenpost waar bij iedereen op te besparen valt.  

2. Goed gezorgd 

De zorgverzekering is een kostenpost die ieder jaar hoger wordt. Iets waar je niets aan kan doen, de premies stijgen gewoon ieder jaar door. Waar je wel wat aan kunt doen is het kiezen van de juiste zorgverzekering voor jouw situatie. Denk aan het verhogen van het eigen risico, het afsluiten van een aanvullend pakket of het in één keer betalen van het totaalbedrag. Er zijn vaak meer mogelijkheden om de kosten te verlagen dan dat mensen weten. En de besparing? Die kan behoorlijk snel oplopen!  

3. De boodschappen 

Een inkoppertje maar wel één die niet onbesproken mag blijven; het besparen op boodschappen. Dit blijft binnen veel huishoudens een hoge kostenpost en wanneer je niet goed oplet loopt deze in rap tempo op. Natuurlijk zijn er de welbekende tips zoals het kiezen voor huismerken, het hamsteren bij aanbiedingen en geen boodschappen doen terwijl je trek hebt. Maar je hoeft niet direct op water en brood te gaan zitten wanneer je gaat besparen, juist niet eigenlijk. Ga eens langs de afdeling met afgeprijsde artikelen en/of de koopjeshoek, en laat je verrassen door de producten die je hier vindt. Vaak tegen een fractie van de originele prijs en nog prima te gebruiken. Hetzelfde geldt voor apps zoals Too Good To Go. Vaak nog superlekkere en goede producten, tegen een klein bedrag. Het maakt je ook nog eens tot een creatieve kok, en scheelt al snel behoorlijk bij de reguliere boodschappen.  

Kortom, besparen wordt vaak gezien als iets wat niet leuk is maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Zo zijn er besparingen waar je nauwelijks iets van merkt, maar ook besparingen die je creativiteit juist prikkelen. Denk out of the box en investeer een beetje tijd, met een mooie financiële huishouding als resultaat! 

Volgende

Deze aankopen kun je het beste even uitstellen tot Black Friday!

Vorige

Alles over moderne en populaire hanglampen voor de eettafel

laatste van Blog