Deze aankopen kun je het beste even uitstellen tot Black Friday!

person holding black samsung android smartphone

Ieder jaar kijken koopjesjagers er weer reikhalzend naar uit: Black Friday. Deze van oorsprong Amerikaanse traditie, die plaatsvindt op de dag na Thanksgiving, heeft ook in Nederland flink voet aan de grond gekregen. Op deze dag stunten winkels met hoge kortingen, waardoor het de ideale dag is om bepaalde aankopen te doen. Maar welke producten kun je nu het beste even laten liggen tot deze dag? En waarom zou je eigenlijk wachten met aanschaffen? 

Waarom wachten tot Black Friday?

Black Friday is niet zomaar een uitverkoop. Het is dé dag waarop winkels alles uit de kast halen om klanten te trekken. Dit betekent dat de kortingen vaak hoger zijn dan tijdens reguliere sales. Bovendien komt Black Friday vlak voor de feestdagen, waardoor het een ideaal moment is om bijvoorbeeld kerstcadeaus aan te schaffen. Wachten tot Black Friday kan je dus niet alleen veel geld besparen, maar ook de stress van last-minute kerstinkopen verminderen.

Elektronica: de beste deals

Een van de categorieën waarin je op Black Friday vaak de hoogste kortingen vindt, is elektronica. Denk hierbij aan:

  • Televisies: High-end televisies kunnen flink aan de prijs zijn. Tijdens Black Friday zie je vaak dat juist deze modellen flink afgeprijsd zijn, waardoor je soms honderden euro’s kunt besparen.
  • Smartphones en tablets: Hoewel de nieuwste modellen vaak niet sterk afgeprijsd zijn, kun je wel mooie deals vinden voor modellen die net iets ouder zijn.
  • Audio: Een Black Friday koptelefoon, stereoset, of zelfs een platenspeler kopen kan je vaak veel geld schelen. Hoogwaardige merken zoals JBL, Bose, en Philips hebben op deze dag vaak scherpe prijzen.
  • Laptops en computers: Of je nu een gaming laptop zoekt of een eenvoudige computer voor je studie, de kans is groot dat je tijdens Black Friday een mooie aanbieding tegenkomt.

Duurdere aankopen: investeer slim

Naast elektronica zijn er ook andere duurdere aankopen waarbij het loont om te wachten:

  • Witgoed: Apparaten zoals wasmachines, drogers en koelkasten gaan vaak jaren mee. Een korting tijdens Black Friday kan daarom over de gehele levensduur van het apparaat flink wat besparing opleveren.
  • Meubels: Zeker als je op zoek bent naar designmeubels of grotere stukken zoals een bank, kan wachten tot Black Friday je veel voordeel opleveren.

Black Friday is een fenomeen dat ieder jaar aan populariteit wint. En dat is niet zonder reden. De kortingen die je op deze dag kunt scoren, zijn vaak ongeëvenaard. Vooral als je op zoek bent naar elektronica of andere duurdere aankopen, loont het om je aanschaf uit te stellen tot deze dag. Maar, zoals altijd, is het wel verstandig om je niet blind te staren op de kortingen. Doe vooraf goed onderzoek, zodat je zeker weet dat je een goede deal te pakken hebt. Op die manier kun je optimaal profiteren van de voordelen van Black Friday, zonder impulsieve aankopen te doen waar je later spijt van krijgt.

Volgende

Dit zijn de meest voorkomende problemen met een iPad 

Vorige

Top 3 bespaaropties! 

laatste van Blog