Tobias Camman: Leeftijd, Vriend(in), Familie, Kookboek en meer

Als je ooit in je leven wel eens naar de FOMO show hebt gekeken op YouTube dan ben je wel bekend met de naam Tobias Camman. Deze norse maar tegelijkertijd charismatische presentator heeft de harten van veel Nederlanders weten te veroveren. Nu doet hij natuurlijk veel meer dan alleen het maken van leuke video’s voor de kijkers thuis. Wil je graag een inkijkje in het persoonlijke leven van Tobias Camman dan hebben we goed nieuws voor je. Wij laten je vandaag namelijk echt alles zien wat je maar moet weten. Door deze blog zelf op je gemak door te lezen weet je tenminste wel hoe hij aan zijn succes gekomen is!

Begin van zijn cariére

Het bijzondere aan Tobias is dat hij eigenlijk nog niet zo heel lang bezig is. Hoewel hij af en toe meedeed in video’s van de Streetlab-presentator Daan Boom, werd hij pas in 2021 bekend onder het grote publiek. In dit jaar deed hij mee met Daan Booms documentaire The Dean. Ook deed hij mee met het online tv-programma De FOMO Show (NPO) waarin hij samen met zijn beste vriend Daan Boom en Jasper Demollin. Tijdens deze show testen ze iedere aflevering uit of er iets is wat je ooit gedaan moet hebben of dat je het wel over kunt slaan. Met deze video’s hebben ze honderdduizenden views op YouTube binnen weten te halen.

Leeftijd en culinaire passie

Tobias is niet heel erg open over zijn jeugd. We weten dan ook niet of hij van vroeger uit al passie had voor de mediawereld. Wel weten we dat is geboren op 22 november 1988 en dat hij een tijdje voor een lokale TV zender heeft gewerkt. Ook heeft hij ooit in een interview laten weten dat hij zijn passie voor koken van zijn moeder geërfd heeft. Dit is dan ook waar hij zich buiten het maken van video’s volledig op richt op dit moment. Met elk gerecht dat hij klaar weet te maken, brengt Tobias een lach op de gezichten van iedereen die het op mag eten. Video’s en koken gaat overigens hand in hand voor Tobias. Op social media post hij met regelmaat video’s waarin hij laat zien hoe je de lekkerste gerechten zelf thuis kunt bereiden. Dit doet hij uiteraard altijd met de nodige portie humor.

Liefde en relaties

Helaas is de relatiestatus van Tobias privé, wat ruimte laat voor speculatie onder zijn toegewijde fans. Er zijn mensen die denken dat hij wellicht op mannen valt, al zijn er ook mensen die zeggen dat ze hem wel eens met een dame hebben gespot in de stad. Hoewel zijn persoonlijke leven uit de schijnwerpers wordt gehouden, is het duidelijk dat zijn ware liefde in de culinaire kunsten ligt. Door zijn toewijding aan zijn werk heeft hij sowieso niet zoveel tijd voor een vaste relatie. De kans is dan ook groot dat hij op dit moment niet samenwoont, althans niet iemand die hij echt zijn vaste vriendin ziet. Hou zeker zijn Instagram in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van eventuele updates over zijn liefdesleven.

Inspiratie voor het keuken

Achter elke grote chef staan een aantal inspiratiebronnen. Zoals we al even hebben verteld heeft hij de passie voor het koken gekregen van zijn moeder. Maar los van zijn moeder haalt Tobias inspiratie uit veel meer verschillende koks over heel de wereld. Zo heeft hij een aantal keer zijn bewondering geuit voor Jamie Oliver en voor Gordon Ramsey. Tobias haalt veel energie uit het bereiden van authentieke familierecepten die niet al te bekend zijn of juist van culinaire recepten die generaties lang zijn doorgegeven. Hij is niet beperkt tot een enkele keuken maar vindt het vooral leuk om dingen te proberen. Verwacht dan ook een breed pallet aan smaken en ingrediënten bij zijn recepten.

Tobias heeft een tijdje zelfs zijn eigen restaurant gehad. Op 5 en 6 januari 2022 opende hij De Kleine Vegan. Dit was een pop-up restaurant in de keuken van Graphite. Dit bleek een groot succes te zijn. Veel mensen wilden graag eens proberen hoe goed Tobias nu echt kon koken. Op dit moment is het restaurant helaas niet meer actief, al  is de kans groot dat ze wel eens wat nieuws proberen. Overigens goed om te weten: Tobias is steeds meer bezig om als vegan te leven. Hou je van een goed stuk vlees dan is dit wellicht niet een chef-kok voor jou. In dit opzicht lijkt hij toch wel op zijn vrienden Daan en Jasper, beiden eten namelijk ook geen vlees meer.

VOER – het kookboek van Tobias

Een van de meest grootste prestaties van Tobias is de publicatie van zijn langverwachte kookboek. Hij heeft de gepaste titel ‘VOER’ gekozen voor zijn meesterwerk. In dit boek worden lezers en aspirant-koks uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Tobias’ kookboek biedt een heerlijke mix van recepten, culinaire tips en persoonlijke anekdotes. Hierdoor krijg je gelijk zin om de culinaire wereld te betreden. In het kookboek vind je een breed scala aan recepten die eigenlijk iedereen wel kan maken. Van Italiaanse voorgerechten tot heerlijke vegan hoofdgerechten en decadente desserts, elk gerecht is zorgvuldig samengesteld om de volledige smaak te bieden. Het boek is onder andere te bestellen via de website van Bol.com en Amazon.

Dé leukste kok van dit moment

De kans is groot dat je de volgende keer na het lezen van dit artikel anders tegen Tobias aan zal kijken. Wij verwachten dat Tobias de komende tijd flinke stappen zal maken op het gebied van ondernemen. Wie weet maakt hij nog wel een keer een kookboek of begint hij een nieuw eigen restaurant. Mocht je niet genoeg krijgen van het nieuws over Tobias dan raden wij zeker aan om zijn Instagram in de gaten te houden. Niet alleen super leuk om te kijken, maar wellicht leer je ook nog wel wat handige tips en tricks voor in de keuken!

Volgende

Remon Vos, vermogen, CTP en vliegtuig 

Vorige

Antoon: vriendin, vermogen, leeftijd en kosten om te boeken

laatste van Blog