Samen douchen?

Pfoe, we weten allemaal wat er staat te gebeuren als je samen met je partner onder de douche staat. In deze blog lees je over de fijne kneepjes van het vak: de do’s en dont’s van samen douchen.

Samen douchen!

Met samen douchen doelen we niet op het festijn na afloop van een voetbaltraining, waarbij je alleen met je met je mannelijke kameraden staat. We doelen er natuurlijk op dat je samen met je partner eventjes onder het stromende water gaat staan.

Waar en wanneer?

Op vakantie is bij uitstek een goede kans om samen te gaan douchen. Vaak hebben hotels of andere accomodaties grote, luxe inloopdouches. Je hebt daardoor voldoende ruimte om te doen en laten wat je wilt. Mocht het zo zijn dat je nog bij je ouders of met huisgenoten woont, dan is vakantie al helemaal fijn. Je kan niet worden gestoord en kunt goed je gang gaan.

Zaak is om er voor te waken dat het wel veilig gebeurt. In een bad is de kans op uitglijden groot. Leg maar eens uit waar die wond op je hoofd vandaan komt… Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, kan je beter in een douche je ding doen.

Do’s en dont’s

Nu je in ieder geval weet waar en wanneer je je avontuurtje kan aangaan, volgt hier een lijst met do’s en dont’s. Dit natuurlijk voor ultiem genot van jou en je partner.

Do’s:

 1. Communicatie is essentieel
  Praat met je partner over je verwachtingen en grenzen voordat je samen gaat douchen. Weet wat je partner wel en niet prettig vindt, zodat je elkaar niet onbedoeld kwetst of in verlegenheid brengt. Als je al een tijdje met iemand samen bent, is dit natuurlijk een stuk makkelijker
 2. Houd het schoon
  Geldt iets meer bij een van de eerste dates of wanneer je nog niet samenwoont. Zorg ervoor dat de douche schoon is voordat je erin stapt. Niemand wil douchen in een vuile douche, dus zorg ervoor dat je de douche na gebruik schoonmaakt.
 3. Respecteer de ruimte
  Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt van je partner, met name wanneer zeep in het spel is. Een rood oog door prikkende shampoo is nooit fijn. Dan kan je daarna weer lekker tegen elkaar aangeplakt staan.
 4. Wees voorzichtig met zeep
  Het is belangrijk om te onthouden dat zeep alleen bedoeld is voor het lichaam en haar, en niet op de vloer. Wees voorzichtig bij het gebruik van zeep, zodat jullie niet uitglijden.
 5. Geniet van het moment
  Samen douchen is een romantische en intieme ervaring. Bespreek hoe je elkaar kan verwennen, op de manier waarop jij en je partner dat willen. Het internet staat vol met dingen die je onder de douche ‘moet’ doen. Laat het los om te genieten van het moment en van elkaar.

Don’ts:

 1. Ga niet te snel
  Neem de tijd om te genieten. Met name wanneer je toch hebt besloten dat nachtje weg te boeken in een fantastisch hotel. Maar weet: ga niks forceren. Als de een niet wil, dan wil die niet.
 2. Gebruik geen te warm water
  Waarom niet zou je denken? Nou, waarschijnlijk krijg je het warm genoeg van de activiteit die jullie uitvoeren. Bovendien is het een goed excuus om je partner tegen je aan te laten staan, wink wink!
 3. Niet staren
  Lang blijven staren naar andermans lichaam is gewoon heel erg ongemakkelijk. We snappen dat je even wil genieten van naar wat je kijkt, maar oogcontact is ook nog steeds key.
 4. Maak geen grapjes
  Maak geen grapjes over elkaars lichaam, tenzij je zeker weet dat je partner dit kan waarderen. Anders breng je diegene weer in een ongemakkelijke, maar vooral ook kwetsende situatie.
 5. Doe geen onveilige handelingen
  Kijk, natuurlijk weten we allemaal dat je niet onder de douche gaat staan om je alleen schoon te maken. Wees tijdens jullie intieme tijd wel voorzichtig. Zorg dat je stabiel staat, elkaar de ruimte geeft en enjoy your time.

Het is leuk als jullie er samen een echt moment van kunnen maken. Omdat het niet heel gebruikelijk is en je het niet elke dag zal doen, kan je er een echt moment van maken. Leg je partner in de watten, zorg er wat ons betreft voor dat je rozenblaadjes en kaarsjes in de badkamer legt. Of nog gekker: maak er een hele romantische avond van.

Want dat is het volgens ons, wees samen op de manier waarop jullie het fijn vinden. Maak er geen me-time, maar us-time van. Zal jou wat schelen dat je vrienden het misschien gek vinden. Die kom je tenslotte alleen maar tegen in de douche van de lokale voetbalclub.

Doe mij maar een bad

Het kan zijn dat je niet houdt van douchen en het een pure noodzaak wil houden. Wellicht houdt je wel van een lekker bubbelbad. Het warme water en de bubbels zijn erg fijn en het is de perfecte manier om te ontspannen. Hoe dan ook gewoon een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Je kunt het avontuurtje van de douche ook gemakkelijk beginnen in bad. Wel is het zo fijn dat je niet te veel zeep of iets dergelijks gebruikt. Van je vrouw hoor je wel waarom je dat moet vermijden. Zonder afleiding van telefoons of tv’s ga je een heerlijke tijd tegemoet. Wel is het natuurlijk zo fijn dat het bad zich in privé sferen bevindt.

Let’s go

Samen douchen of samen in bad gaan, zijn beide fantastische manieren om quality time door te brengen met je geliefde. Het delen van deze intieme momenten versterkt de band tussen mensen. Of je nu kiest voor samen douchen of samen in bad gaan, het is een geweldige manier om de dagelijkse stress te verminderen en te genieten van elkaars gezelschap in een rustgevende en ontspannende omgeving. En onthoud, zoals al vaker vermeld: geniet met een hoofdletter G.

Volgende

Mobicep: Vermogen, Vrouw, Auto’s en meer dat je wil weten

Vorige

Breghje Kommers: afkomst, leeftijd, vermogen en meer over de (ex)vrouw van Ali B

laatste van Blog