/

Breghje Kommers Wiki: Afkomst, Leeftijd, Vermogen en meer over de (ex)vrouw van Ali B

Bron: Het Financieel Dagblad

Het nieuws rondom Ali B is vorig jaar niemand ontgaan, want de aflevering van BOOS maakte veel los in Nederland. Maar waar bevindt Ali B zich nu op het moment? Want nu het een jaar later is, vraagt men zich ook steeds vaker af hoe het met zijn (ex)vrouw gaat. Er wordt flink gespeculeerd rondom zijn relatie met Breghje Kommers. Ben jij ook benieuwd naar haar vermogen, afkomst, leeftijd en nog veel meer? Lees dan snel verder.

Wie is Breghje Kommers?

Dat Breghje de (ex)vrouw is van Ali B, dat is al landelijk bekend. Maar toch blijft deze vrouw vaak achter de schermen en houdt ze zich ver weg van de media. Toch is ze veel meer dan de vrouw van Ali B, want ze heeft een noemenswaardige carrière opgebouwd. Breghje Kommers is namelijk de oprichter van SPEC, een managementbureau dat hiphop-feesten en festivals organiseert. Dit managementbureau is opgericht in 2000 en houdt zich voornamelijk bezig met hiphopartiesten. Ali B werd hier ook in betrokken, toen hij in 2002 onderdeel werd van dit managementbureau, in een periode dat hij herstellende was van een gokverslaving. Op deze manier werd Ali B partner van SPEC en zorgde Breghje ervoor dat zijn schulden werden ingelost. In deze periode ontstond er ook een romantische klik tussen Breghje Kommers en Ali B. In 2006 trouwde ze en kregen ze vervolgens drie kinderen genaamd Nouri, Omar en Amin. Sinds het begin heeft Breghje Kommers haar privé leven buiten de schijnwerpers gehouden, terwijl Ali B wel vaak in beeld was. Dit resulteerde er ook in dat de rapper terughoudend was met het plaatsen van foto’s van Breghje en het gezin op sociale media kanalen. Als er wel een foto geplaatst werd, stonden de kinderen er vaak met de achterkant op. Daarnaast heeft de (ex)vrouw van Ali B zelf ook geen Instagram, waardoor deze brunette nauwelijks op de voorgrond trad. Toch kent iedereen haar binnen de muziekwereld, omdat ze één van de invloedrijkste personen in de popcultuur is. Als oprichter van het managementbureau SPEC is ze namelijk de manager van grote namen als Boef, Ronnie Flex, Famke Louise en Monica Geuze. Daarnaast bestaat SPEC uit een muzieklabel, genaamd TRIFECTA, en een boekingsbureau. Het artiestenbureau zette tijdens de corona crisis in Nederland ook een overheidscampagne op met Famke Louise en Boef. Dit gaf ook veel bekendheid gedurende de pandemie. 

Hoe verder?

Afgelopen jaar gingen de geruchten rond dat Ali B na de aflevering van BOOS afstand had genomen van Breghje Kommers. Blijkbaar had Ali B toegang tot zijn bankzaken ontzegd, maar gelukkig heeft Breghje Kommers haar eigen bankzaken compleet in orde. Want je zult je vast afvragen, wat is precies haar vermogen? Omdat ze mede-eigenaar is van SPEC verdient ze veel als business woman en begeleider van verschillende artiesten. Dit bedrijf heeft een eigen vermogen van maar liefst 1,3 miljoen euro (!). Dit vermogen is dus voor de helft van haar en voor de andere helft van Ali B. Daarnaast staat er ook een ander bedrijf op haar naam, wat een vermogen van ook minstens een miljoen heeft. Dus dit zou betekenen dat Breghje ongeveer in bezit is over minstens 1,5 to 2 miljoen euro. Ondanks dat het schandaal van Ali B natuurlijk ontzettend veel invloed heeft gehad op haar privéleven, is ze niet financieel afhankelijk van hem. Ze ontwijkt dan misschien wel zoveel mogelijk de media, maar ze heeft binnen de muziekwereld een grote naam opgebouwd. Ali B en Breghje Kommers hebben bovendien nog een hoge overwaarde over hun gedeelde woning in Almere. Kortom, ze zit financieel goed gebakken.

Jeugd

Ben jij benieuwd naar de afkomst en leeftijd van Breghje Kommers? Deze ambitieuze vrouw is geboren in 1980 in Bergen op Zoom. Ze is dus op het moment in de veertig en moeder van drie kinderen. Haar eerste baantjes waren daarentegen niet binnen de muziekwereld, maar ze begon in 1999 wel als stagiaire in de evenementenwereld. Ze hielp met het organiseren van evenementen op het Amsterdamse Mercatorplein. Door haar stage en vroegere baantjes ontdekte ze waar haar kracht lag, namelijk in de marketing. Breghje Kommers was dan ook de reden dat het Ali B lukte om zijn schulden af te lossen, die hij destijds opgelopen had door het gokken. 

Schandaal

Nadat het schandaal rondom Ali B bekend werd, stond heel Nederland natuurlijk op zijn kop. Ali B werd in de beruchte aflevering van BOOS beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hierna had hij zijn werkzaamheden naast zich neergelegd, maar sinds kort gaan er weer geruchten rond dat hij terug te vinden is in de studio. Echter is het sinds vorig jaar ontzettend stil op zijn sociale media kanalen. Na de BOOS-aflevering werd er gedeeld op meerdere sociale media kanalen dat de rapper naar Dubai was gevlucht. Breghje Kommers bleek vorig jaar ook boos te zijn op Yvonne Coldewijer. Zij had op haar sociale media kanalen laten weten dat de rapper naar Dubai was vertrokken. Samen met het gezin verbleef hij in hotels waar een overnachting maar liefst duizend euro per nacht kost. Yvonne had foto’s en filmpjes hiervan gedeeld, die haar fans hadden gemaakt, met de sarcastische tekst ‘Zijn vrouw en kinderen zijn er ook bij. One big happy family!’. Dit maakte Breghje woedend, omdat zij al bewust heel haar leven ervoor kiezen om de kinderen uit de spotlights te houden. Er werd vervolgens hierop gereageerd door Boulevard-ster Luuk Ikink met dat de kinderen vluchtig en onduidelijk in beeld komen, maar dat hij zich kan voorstellen dat je hier anders over denkt zodra het je eigen kinderen zijn. 

Buren

Enkele dagen geleden kwam er nog een update over het huwelijk naar buiten. Het schandaal van Ali B was blijkbaar de druppel die de huwelijks-emmer deed overlopen. Op het moment zijn ze gescheiden, maar merkwaardig genoeg wonen ze naast elkaar. Je leest het goed, ze zijn namelijk op het moment buren van elkaar in Almere. Ondanks dat ze niet meer samen zijn, willen ze het belang van hun kinderen op nummer 1 zetten. Breghje Kommers woont daarom niet langer met Ali B op hetzelfde adres, maar heeft de woning ernaast gekocht voor 470.000 euro. 

Volgende

Samen douchen?

Vorige

Betekenis panseksueel: dit is alles wat je wilt weten

laatste van Blog