Dit is waarom steeds meer mensen overstappen van leaseauto naar e-bike

De leaseauto van de zaak genoot vele jaren grote populariteit. Werknemers bedongen vaak zo’n auto tijdens contractbesprekingen en werkgevers gebruikten de auto’s uit het hogere segment als lokkertjes om geschikte kandidaten over de streep te trekken. Hierin lijkt een kentering te zijn gekomen, want tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de e-bike. Want ook een elektrische fiets kun je rijden op basis van een leasecontract. Dat biedt een aantal interessante voordelen.

Minder bijtelling

Op de eerste plaats bespaar je natuurlijk flink op de kosten. Een elektrische fiets leasen is veel goedkoper dan een auto leasen en dat scheelt je werkgever dus veel geld, maar levert ook jou extra voordeel op. Je hebt immers te maken met een minder hoge bijtelling. Bovendien mag je een elektrische fiets van de zaak ook privé gebruiken, zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van de bijtelling.

Lagere brandstofkosten

In de meeste gevallen ben je bij een leaseauto van de zaak zelf verantwoordelijk voor de brandstofkosten. Dat is tegenwoordig geen pretje, als je de prijzen aan de pomp ziet. Weliswaar is elektriciteit ook duurder geworden, maar een e-bike opladen blijft natuurlijk veel goedkoper dan je tank vol gooien. Zelfs wanneer je een elektrische bakfiets zou rijden, waardoor je ook nog wat laadruimte tot je beschikking hebt, zijn de kosten voor het opladen zeer gering ten opzichte van de brandstofprijzen voor een auto.

Files vermijden

Nederland heeft een uitstekend fietspadennetwerk. Bovendien investeren de lokale en regionale overheden momenteel flink in zogenoemde doorfietsroutes, die je zou kunnen beschouwen als de snelwegen voor fietsers. De files op de autosnelwegen en in het stadsverkeer vermijd je en dat kan je behoorlijk wat tijd schelen. Zeker voor ritten binnen de regio is de kans groot dat je sneller op je werk bent met de e-bike dan met de auto.

Beter voor het milieu

Het ligt voor de hand, maar we benoemen het toch nog maar even: fietsen is natuurlijk beter voor het milieu dan auto rijden. Ook als je elektrisch rijdt, is de ecologische voetafdruk van een autorijder nog altijd een stuk groter dan wanneer je fietst. Daarnaast lever je natuurlijk ook een goede bijdrage aan het oplossen van de parkeerproblemen waarvan op veel locaties sprake is. Een e-bike neemt immers veel minder ruimte in. Het enige dat in ons land wel nodig hebt, is een goed regenpak!

Volgende

Canvasfoto’s: de perfecte decoratie voor je interieur

Vorige

Je eerste radiografisch bestuurbare auto: hier moet je op letten

laatste van Blog