/

Dit zijn de meest voorkomende problemen met een iPad 

black iPad with white stylus pen

Heb jij al eens een iPad reparatie uit (moeten) laten voeren? Steeds vaker kiezen Nederlanders voor het laten herstellen van een defect aan hun elektronica, in plaats van voor het vervangen hiervan. Dat is niet voor niets, daar een reparatie over het algemeen aanmerkelijk goedkoper is. Zo houd je geld over voor andere gadgets! In dit artikel zetten we de meest voorkomende problemen met een iPad op een rijtje. Herken jij ze? Wellicht is het tijd om je toestel te laten repareren. Het vervangen van een los onderdeel maakt dat het apparaat vaak weer een lange tijd probleemloos gebruikt kan worden.

Problemen met het opstarten van een iPad 

Een van de meest voorkomende problemen: een iPad gaat niet meer aan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van een probleem met de software op het apparaat, het iOS-systeem. Ook kan de batterij van de iPad defect zijn geraakt, waardoor deze niet meer op te laden is. In sommige gevallen is een soft reset van de iPad voldoende. Op de website van Apple vind je informatie over de wijze waarop je zo’n reset uitvoert voor jouw model. Werkt dit niet? Overweeg in dat geval een reparatie. 

Accu van de iPad is al na een paar uur leeg 

Zwakke accu’s leiden zowel bij gebruikers van een iPad, als bij die van een iPhone tot een grote ergernis. Het is vervelend het apparaat al na een paar uur op te moeten laden. In het geval van een iPhone wil je ook in de middag bereikbaar zijn; tussendoor heb je niet altijd de mogelijkheid om deze aan de lader te leggen. Het kopen van een nieuw apparaat is in beide gevallen niet noodzakelijk. Door de accu te vervangen gaat deze weer een lange tijd mee. 

Tip: op het internet zijn veel tips te vinden over de wijze waarop je de accu van je telefoon of tablet enigszins kunt sparen. Leg het toestel bijvoorbeeld niet te snel aan de lader, maar laat deze ook niet helemaal leeglopen. 

Problemen met het opladen van een iPad 

In lijn met de reeds genoemde problemen met een iPad: een iPad lijkt niet meer op te laden, als je deze aan de oplader legt. In dit geval kan het vervangen van de oplaadconnector in het apparaat noodzakelijk zijn. Ook kan de oplaadconnector ernstig vervuild zijn geraakt; er kan veel stof in zitten. Maak de oplaadconnector schoon met een droge tandenstoker. 

Volgende

Welk eten bevat veel ijzer?

Vorige

Deze aankopen kun je het beste even uitstellen tot Black Friday!

laatste van Blog