Bruiloft op de planning? Dit draag je als man naar een bruiloft

Waar bruiloften de laatste jaren door de pandemie regelmatig werden geannuleerd of verplaatst, is de huwelijksmarkt momenteel bezig met het maken van een inhaalslag. In andere woorden: er wordt weer veel getrouwd in Nederland! Heb jij binnenkort een bruiloft van je beste vriend, teamgenoot of collega op de planning staan?

Leuk! Sommige bruidsparen werken met een dresscode, terwijl anderen je vrij laten in wat je aantrekt naar hun grote dag. De vraag is in beide gevallen vaak: wat trek je aan? Met een paar nette schoenen en een mooi (deel van een) pak zit je meestal wel goed. In dit artikel vertellen we je meer over wat je als man naar een bruiloft aantrekt.

Nette schoenen? Check. Een donker pak? Check!

Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat je als man veilig zit met een mooi donkerblauw of donkergrijs pak met een wit overhemd eronder. Daar trek je een paar nette schoenen onder aan, zoals brogues of chelsea boots, en ga je voor een mooie riem en eventueel een strak horloge. Met deze look zit je eigenlijk altijd wel goed en dat is fijn, want er zijn heel wat stijlvolle pakken en nette schoenen verkrijgbaar voor mannen. 

Donkergrijs of donkerblauw zijn overigens geen verplichte kleuren wanneer je als man naar een bruiloft gaat. Je kunt ook voor andere donkere tinten gaan, zoals donkergroen of misschien zelfs donkerrood. Kleuren die je beter kunt vermijden, zijn felle tinten. Tenzij dat natuurlijk is aangegeven als dresscode. In dat geval kun je lekker uitpakken met een felle kleur in je bruiloftslook.

Bruiloft in de zomer vs. een bruiloft in de winter

Het is goed om te weten dat er vaak een verschil te zien is qua kleding bij bruiloften die in de winter worden gehouden en bruiloften die in de zomer worden gehouden. In de winter draag je sowieso vaak een jasje in je look; al is dat alleen al voor wat extra warmte. Op een warme zomerdag is een jasje netjes, maar toch vaak al gauw te warm. In dat geval kun je beter voor een mooi en stijlvol gilet gaan; bijpassend in de kleuren van de pantalon.

Heb je een bruiloft in de zomer staan? Ga dan juist voor een sfeervolle zomerse look met een pak in een mooie pastelkleur of andere natuurlijke kleuren. Ook in het najaar zijn meer warme natuurlijke tinten een goede keuze. Hierbij geldt wederom wel: let goed op de dresscode. Sommige stelletjes vinden het fijn wanneer iedereen in een bepaalde stijl naar de bruiloft komt. Stel de kleur van je pak daarop af, zodat je én netjes gekleed bent én volledig in thema komt.

Verschillende dresscodes: wat draag je als man?

Over die dresscodes gesproken: er zijn verschillende dresscodes waar je rekening mee kunt houden. Tenue de Ville is een stijl die veel voorkomt. Dat betreft een formele stijl waarbij je als man een volledig donkergrijs of donkerblauw pak draagt met een jasje, een broek en een vest en daaronder nette schoenen. De dresscode Cocktail is wat minder formeel, maar nog steeds chic. Mannen horen bij deze dresscode een donker tweedelig pak te dragen, met of zonder gilet.

Ga je naar een bruiloft met de dresscode Boho Chic dan is er sprake van een wat meer speelse en nonchalante look met nog steeds nette details. Denk aan een pastelkleurig pak met bruine nette schoenen eronder. Casual Chic betreft eveneens een casual look met chique details en zie je Smart Casual staan? Dan gaat het om een casual look die stijlvol en netjes is, zoals een pantalon of chino met een katoenen overhemd.

Welke nette schoenen draag je naar een bruiloft?

Onder een mooie bruiloftslook horen natuurlijk nette schoenen. Over het algemeen ga je niet zo snel op sportschoenen naar een bruiloft toe (tenzij daar uitdrukkelijk om wordt gevraagd in de uitnodiging). Klassieke veterschoenen zijn een goed voorbeeld van nette schoenen voor heren voor een bruiloft. Ze staan goed onder ieder pak en zorgen bij iedere dresscode voor een compleet plaatje.

Tegenwoordig bestaan er ook heel wat nette sneakers die je prima aan kunt trekken naar een bruiloft. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de dresscode van de bruiloft. Bij Boho Chic of Casual Chic passen goede bijpassende sneakers vaak wel. Ook chelsea boots of andere nette laarsjes voor mannen mogen. Probeer in ieder geval om geen zwarte nette schoenen te dragen en ga ook niet voor felle kleuren. De aandacht moet immers naar het bruidspaar gaan en niet naar jou!

Volgende

Zo blijft de batterij van je elektrische auto gezond 

Vorige

Dit zijn de kenmerken van een goede leider: met tips!

laatste van Blog