Dit zijn de kenmerken van een goede leider: met tips!

Niet iedereen is een geboren leider. Maar je kunt het wel leren. Met een training coachend leidinggeven leer je de fijne kneepjes van het vak. In korte tijd kom je erachter waar een echte leider voor gaat en staat. Ben jij benieuwd of jij het in je hebt? Lees dan snel verder en ontdek wat de kenmerken zijn van een goede leider! 

Passie en ambitie

Ten eerste zit je vol passie voor je vak en ambities voor de toekomst. Je gaat voor veranderingen en haalt het beste uit jezelf, het bedrijf, en het team. Een echte no nonsense mentaliteit is daar belangrijk bij. Zorg er wel voor dat je flexibel blijft; houd je ogen op het doel, maar weet dat het soms anders loopt dan je denkt. Als geboren leider weet je dat alle wegen leiden naar Rome. Wie vol met passie en ambitie zit, weet altijd zijn doel te bereiken!

Communicatief

Daarnaast is een echte leider communicatief sterk. Het draait hier om een goede balans. Te weinig communicatie leidt tot onduidelijkheid en een gevoel van afwezigheid. Te veel communicatie ligt al snel op het randje van micromanagen. Ga eens in de zoveel tijd in gesprek met je team. Zo kom je erachter waar ze verbeteringen zien. Een echte leider leidt niet alleen het team, maar zorgt ook voor tevreden werknemers. Communiceer vooruitgangen en betrek je team dus bij belangrijke processen. 

Neemt verantwoordelijkheid 

Ook is het belangrijk om als goede leider je verantwoordelijkheid te nemen. Jij verdeelt de projecten over het team. Dat betekent niet dat je het uit handen kunt laten vallen. Aan jou de taak het team te ondersteunen. Geef aan wat je van ze verwacht, plan feedbackmomenten in, en houd de vooruitgang in de gaten. Fouten maken is menselijk. Af en toe zul je daar dus de verantwoordelijkheid voor nemen. Daar leer je van! 

Aanmoedigend 

Tot slot ben je aanmoedigend. Alles wat we je hiervoor hebben geleerd, pak je bij elkaar en geef je over aan het team. Op deze manier moedig je vooruitgang aan in je team en de organisatie. Wees respectvol naar ideeën van je team. Laat ze deze uitwerken, maar geef ook zeker aan als het anders moet. Wees vooral concreet, opbouwend, en reëel!

Herken  jij jezelf in deze kenmerken? Als echte leider beschik je over passie en ambitie. Dat is waar het begint. Daarnaast ben je communicatief sterk, ken je jouw verantwoordelijkheden, en moedig je het team aan. Geen team is compleet zonder een goede leidinggevende. Dus, wees die persoon en zie het team groeien! 

Volgende

Bruiloft op de planning? Dit draag je als man naar een bruiloft

Vorige

Legaal een casino bezoeken

laatste van Blog