/

Alex Soze: strafzaak, publiciteit en vermogen

Ineens stonden de spotlights op Alex Soze gericht. Hij kwam in het nieuws, nadat hij in maart 2022 werd gearresteerd. Wat voor zaak tegen hem werd aangespannen, hoe hij zichzelf in de publiciteit houdt en wat zijn vermogen is, lees je in dit artikel.

Wie is Alex Soze?

Alex Soze is een alias voor Alex Mulder. Hij zou in 1979 in Oldenzaal zijn geboren, wat betekent dat hij dit jaar al midden 40 zal worden. Naar weten woont hij momenteel in een klein dorpje uit Groningen, Ezinge.

Sociale media

Alex Soze heeft verschillende ondernemingen. Zo beheert hij een YouTube kanaal waar hij op regelmatige basis korte vlogs op plaatst. De filmpjes gaan over van alles in zijn dagelijks leven. Met een goede 54.000 abonnees is hij langzaamaan op weg om zich door de YouTube-wereld heen te banen.

Niet alleen op YouTube is Soze te vinden, ook heeft hij al een aardig bereik gecreëerd op Instagram en Snapchat. Met meer dan 200.000 volgers op Instagram weet hij hier velen te bereiken. Maar, zijn account staat wel op privé. Of dat nu is om ongewenste gasten ‘buiten de deur’ te houden, of om toch wat stiekemer te werk te gaan, is de vraag. Er kan in ieder geval worden gesteld dat het opvallend is.

Ondernemer

Maar naast zijn activiteiten op de sociale media, houdt hij zich bezig met ondernemen. De afgelopen tijd is hij druk bezig met het promoten van zijn eigen kledinglijn. Met hoodies met leuzen als ‘110% schijt aan het beleid’ en ‘alles kan kapot, maar ik niet’ blijft hij in ieder geval niet onopgemerkt.

Verder verkoopt hij onder hetzelfde merk genaamd ‘Alex Soze’, ook sportsupplementen. Populair zijn de leuzen zeker, want ook op deze producten komen deze terug.

Over het privé van Soze is niet veel bekend. Hij zou al wel een aantal jaren met een vrouw samenwonen in Groningen. Daarnaast heeft hij ook meerdere kinderen, van wie hij regelmatig een plaatje online zet.

Strafzaak

Een stevige man met een plan voor ogen is Alex Soze zeker. Toch kwam er in maart vorig jaar minder goed nieuws over Soze naar buiten. Hij zou zijn gearresteerd. Dit gebeurde naar aanleiding van het mishandelen van een politieagent, op een avond dat Soze uit ging. Snel liet hij zich overigens niet pakken: naar verluidt werd er zowel pepperspray als twee keer een taser gebruikt om hem te kunnen overmeesteren.

Vanwege zijn gedrag werd er een strafzaak tegen hem aangespannen. Uiteindelijk werd uitgesproken dat hij 3 jaar geen politie mag filmen en geen contact met ze op mag nemen. Als hij dat wel doet, moet hij terug naar de gevangenis voor 309 dagen. Overigens heeft Soze ook na de arrestatie even in de gevangenis gezeten.

Verder is bekend dat dit niet de eerste zaak tegen hem is geweest. Bovendien heeft hij al meerdere keren in de gevangenis gezeten. Maar wat de precieze aanleidingen en straffen zijn, is niet bekend.

Publiciteit

Dat de beste man veel in de publiciteit is gekomen, is wel duidelijk. Zoals gezegd is hij erg actief op meerdere sociale media. Hierdoor komt hij ook in verschillende algoritmes terecht. Veel mensen, of ze hem nu kennen of niet, krijgen filmpjes en foto’s van hem te zien. Met verbazing of opwekking krijgen ze dus het beeld van Soze voorgeschoteld.

Een ‘fan’ account van Alex Soze

Vermogen

En of het moeilijk is om een inschatting te maken van het vermogen van Soze. Hij haalt in ieder geval zijn vermogen uit de inkomsten van sociale media en van zijn webshop. Waar de ene het heeft over een vermogen van miljoenen, heeft de andere het over ‘slechts’ een aantal tonnen.

Om te kunnen verdienen aan sociale media als Instagram, is het in ieder geval belangrijk dat je een zo groot mogelijk bereik opbouwt. Daarna kan je inkomen verkrijgen uit:

  1. Influencer marketing: Als je een groot aantal volgers hebt op een bepaald social media-platform, kun je bedrijven en merken benaderen om samen te werken. Het bedrijf kan je betalen om hun producten te promoten op jouw account en zo hun bereik vergroten.
  2. Advertenties: Social media-platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter bieden advertentieruimte aan.
  3. Affiliate marketing: Als je een affiliate marketeer bent, kun je links delen naar producten op jouw social media-accounts. Wanneer iemand via jouw link een aankoop doet, ontvang jij een commissie.

Op YouTube gaat het op een vergelijkbare manier. Alex Soze kan hier verdienen door advertentiekosten, maar ook het aantal views. Bovendien kan hij video’s laten sponsoren door bedrijven. Hij promoot een dienst of product, waarna het bedrijf hem uitbetaald. Dit werkt dus hetzelfde als op Instagram.

Helaas is het vandaag de dag nog moeilijk te bepalen om welke bedragen het gaat. Veel ‘influencers’ houden hun inkomen voor henzelf. Dat het soms gaat om absurd grote bedragen, wordt niet uitgesloten.

Alex Soze volgen

Misschien vind je het interessant wat Alex Soze doet en wil je op de hoogte blijven van zijn bezigheden. De makkelijkste weg hiervoor is hem te volgen op sociale media. In het nieuws komt Alex Soze vaak naar voren als ’treitervlogger’ of ‘shockvlogger’.

Relatief negatieve aanheffen zijn dat, maar in feite betekent het niets minder dan dat Soze een vlogger is, die met zijn beelden mensen shockeert. Of het nou gaat om iets dat onwerkelijk is, of juist ongehoord, dat is aan jouzelf om te beoordelen.

Het vermogen van Soze blijft de weg proberen te vinden in een donkere kamer. Natuurlijk is wel bekend wat voor diensten hij aanlevert, maar de inkomsten hiervan verschillen dermate erg, dat niet is vast stellen om wat voor bedragen het gaat. Dat het meer is dan gemiddeld kunnen we misschien wel aannemen. Om een onderneming te starten heb je immers voldoende vermogen nodig. Hoe hij het ook heeft gedaan, hij heeft het wel gedaan. Anders hadden we nog geen kledinglijn op sportsupplementen van hem gezien.

Volgende

The man, the myth, the legend: over het vermogen van Max Verstappen

Vorige

Puistje op je lip: dit is wat je er tegen kan doen

laatste van Blog