Wat worden deze herfst de trends in mannenmode?

De bladeren verkleuren en de temperatuur daalt: de herfst is weer in aantocht. Voor velen betekent dit een kans om de garderobe een frisse update te geven. Maar wat worden deze herfst eigenlijk de trends in mannenmode? Dat is de vraag die we in dit artikel gaan beantwoorden.

Een terugkeer naar comfort en functionaliteit

Als er iets is wat we de afgelopen tijd hebben geleerd, is het wel de waarde van comfort. Modeontwerpers hebben dit ook opgemerkt en het is dan ook geen verrassing dat comfortabele stoffen zoals wol, kasjmier en katoen dit seizoen een grote rol spelen. Naast comfort is ook functionaliteit belangrijk. Denk aan jassen met voldoende zakken, verstelbare manchetten en andere praktische details. Het zijn kleine dingen, maar ze maken een groot verschil in het dagelijks leven. Inspiratie nodig? Bezoek een online shop, zoals bijvoorbeeld modewinkel LUTZ, en check de nieuwe collecties. Zo kom je erachter wat de trends van het seizoen zijn.

Duurzaamheid als stilistische keuze

Duurzaamheid is niet alleen een buzzwoord, het is een trend die blijft. Steeds meer merken kiezen voor duurzaam geproduceerde stoffen en transparante productieprocessen. Dit seizoen zien we dit terug in de populariteit van gerecyclede materialen en ethisch verantwoorde merken. Het is een ontwikkeling die naadloos aansluit bij de groeiende bewustwording rondom duurzaamheid en mode.

Kleur en prints: subtiel maar aanwezig

De herfst staat vaak gelijk aan gedempte kleuren zoals bruin, groen en grijs. Dit jaar is dat niet anders, maar er is ruimte voor wat speelsheid. Subtiele prints zoals ruiten en strepen zijn terug, maar dan in een modern jasje. Denk aan subtiele kleurcontrasten en unieke patronen die net dat beetje extra geven aan een anders eenvoudige outfit.

Vintage vibes met een moderne twist

De invloed van vroegere decennia is onmiskenbaar. Deze herfst zien we een duidelijke knipoog naar de jaren ’70 en ’80, maar dan wel met moderne invloeden. Denk aan hoogwaardige materialen en strakke pasvormen die de vintage look naar een hoger niveau tillen. Een voorbeeld is de herkenbare Parajumpers jas, die deze look omarmt. Of je nu kiest voor een retro bomberjack of een trui met een vintage patroon, de sleutel is om het te combineren met moderne stukken voor een gebalanceerde look.

Een seizoen van vernieuwing en comfort

De trends voor deze herfst in mannenmode laten een interessante mix zien van comfort, functionaliteit en stijl. Er is aandacht voor duurzaamheid, een knipoog naar het verleden en een focus op bruikbaarheid in het dagelijks leven. De trend is duidelijk: het draait allemaal om het vinden van een evenwicht tussen comfort en stijl, zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid. Het belooft een interessant modeseizoen te worden, eentje die past bij de veranderende tijden waarin we leven.

Volgende

Deze merkkleding kun je je vriend cadeau doen

Vorige

Waarom kiezen voor een iPhone 15 Pro Max in plaats van een iPhone 15?

laatste van Blog