Verras je vrienden met de lekkerste barbecue gerechten

Veel mensen denken bij buiten eten aan de barbecue. Maar daarmee komen ze dan vaak niet verder dan worstjes, sateetjes en hamburgers bakken. En toegeven, die zijn ook heel lekker als je weet hoe je de BBQ moet gebruiken. Maar er is nog veel meer mogelijk. Door een workshop te volgen word je een ware barbecue master en ben je voortaan welkom op ieder feestje.

Maak de lekkerste dingen op de BBQ

Bij het volgen van een barbecue workshop gaat er een wereld voor je open. Je kunt er namelijk de lekkerste dingen op maken, als je maar weet hoe je dat moet doen. Een ervaren chef leert je hoe je bijvoorbeeld vis, maar ook kip en verschillende soorten vlees op zijn lekkerst kunt bereiden. En dan is het tegenwoordig natuurlijk ook zo dat steeds meer mensen vegetariër of flexitariër zijn. Wil je hier iedereen naar de zin maken, dan bekwaam je je ook in het bereiden van vegan vleesvervangers. Die vragen soms een net wat andere benadering om ze toch lekker te laten smaken. En dan is er natuurlijk nog het kruiden van het vlees. Veel mensen hebben de neiging om overal een flinke klodder pindasaus of knoflooksaus overheen te gooien. Maar er zijn tal van andere – en betere – manieren om de gerechten van de barbecue goed te laten smaken.

Welke barbecue gebruik je?

Er zijn verschillende manieren om buiten vlees, vis en vleesvervangers te bereiden. Dat kan met een standaard barbecue, maar ook met een Green Egg of een Schottelbraai. Je kunt ook een Kamado workshop volgen om je te bekwamen in het bereiden van de lekkerste dingen op deze bijzondere variant op de barbecue. Als je de gewone rechttoe rechtaan barbecue wel zo’n beetje gezien hebt, dan is het leuk om eens wat anders uit te proberen. Door een workshop te volgen haal je het maximale uit je nieuwe aanwinst.

Veilig barbecueën

Naast dat de gerechten die je op de barbecue maakt lekker zijn, moet het barbecueën natuurlijk ook veilig gebeuren. Ook aan dat aspect wordt aandacht besteed tijdens een workshop. Zo leer je hoe je de barbecue veilig neerzet. Daarnaast leer je om je BBQ veilig aan te steken en hoe je deze tijdens het gebruik goed in de gaten houdt en na afloop ook veilig laat uitdoven en afkoelen. Je kunt een barbecue workshop individueel volgen, daarbij sluit je aan bij een groep met andere losse reserveringen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen groepje vormen om samen de workshop te doen. Met je vrienden of vriendinnen, je collega’s of met het team van de sportclub. Op die manier kun je de eerstvolgende keer indruk maken met heerlijke, gezonde en vaak ook gewoon simpele gerechten die je op de barbecue maakt, aangevuld met heerlijke salades met verse ingrediënten. Vanaf dan zal nooit meer iemand zeggen dat barbecueën ongezond is.

Volgende

De opkomende druk op de pakketbezorgmarkt

Vorige

Onmisbaar in de garderobe: de nieuwste herenbroeken die je moet hebben

laatste van Blog