Geniet ook in de winter van goed vlees van de barbecue 

snow covered road between trees during daytime

Trek een warme jas aan, doe je kaplaarzen aan en ontsteek de barbecue in de tuin. Tijd om aan de slag te gaan met het bereiden van een winterse BBQ! Het vlees haal je bij de slager, of bestel je eenvoudig en vers online. Denk aan een smaakvolle ribeye van 300 of bijvoorbeeld 600 gram. Er zijn tal van verrukkelijke recepten te vinden voor de bereiding van dit stuk vlees. Een goed alternatief voor een ribeye is een picanha, eveneens zeer smaakvol en op talloze manieren te bereiden. Kies bijvoorbeeld voor de bereiding van picanha in Brazilian style, of kies voor een Canadese picanha met tomatensalsa. Op koude winterdagen een vers stuk vlees bereiden op de barbecue in de tuin is iets voor de échte mannen. 

Naast het bereiden van vlees op de barbecue in de winter, kan ook het bakken van verse pizza’s het overwegen waard zijn. Je kunt voor veel moderne barbecues een losse pizzasteen aanschaffen. Wil je het helemaal professioneel aanpakken? Combineer dit in dat geval met een machine om je eigen deeg te maken. 

Zoek een passende drank bij het vlees op je BBQ 

Een avond barbecueën vraagt om meer dan het online bestellen van een goed stuk, vers vlees bij de slager. Zorg voor een bijpassende drank! Kies je voor een wat zwaarder biertje in de herfst of winter, of ga je juist een blonde rakker? Het bier wat je in huis haalt kun je niet alleen gebruiken als versnapering tijdens het barbecueën, maar ook bij de bereiding van het vlees zelf. Pas op met het gebruik van donker bier bij het bereiden van sauzen. Dit is vaak veel te heftig voor het vlees. Andersom is normale pils vaak te slap; je zal het nauwelijks proeven na de bereiding van het gerecht. 

Zet vooraf een partytent op in de tuin

Om op een regenachtige dag niet de hele tijd in de buien te hoeven staan, kun je voorafgaand aan de barbecue alvast een partytent opzetten. Combineer de partytent waar nodig met een elektrische heater. Rond de jaarwisseling zet je de partytent opnieuw op, maar nu voor de bereiding van oliebollen. Dit doe je het liefst buiten, om binnen niet dagen na te hoeven genieten van de lucht uit de frituurpan. Er zijn tegenwoordig verschillende uiterst stevige partytenten voor buiten, die ook een krachtige herfstachtige wind zullen weerstaan. Het gebruik van spanbanden kan hierbij overigens helpen. 

Volgende

Hoe kies je het perfecte trouwpak voor jouw trouwdag?

Vorige

Een bedrijfsauto leasen met behulp van financial lease

laatste van Blog