Remon Vos, vermogen, CTP en vliegtuig 

5 banknote

Je bent op dit artikel terecht gekomen omdat je meer wil weten over het vermogen van Remon Vos. Wij hebben alles voor jou op een rij gezet. Dus lees snel meer over deze Vastgoedtycoon. 

Wil je niet het hele artikel lezen? Dan leggen wij je in een paar zinnen uit wie Remon Vos is. Hij is oprichter en grootaandeelhouder van CTP. Dit is een ontwikkelaar van logistieke vastgoed locaties door het hele land, maar ook in het buitenland. Remon Vos is naar onze cijfers de rijkste selfmade miljardair van Nederland. Remon Vos heeft een vermogen dat geschat wordt op 5,7 miljard euro. Daarnaast heeft Remon Vos in 2021 de tweede plek van de Quote 500 bereikt, inmiddels staat hij op de 5de plek. 

Vermogen van Remon Vos

Vermogen = 5,7 miljard euro

Remon Vos is een rasondernemer en is een echte Self-made miljardair. Zo bouwde hij een bedrijf op dat inmiddels 5,7 miljard waard is. Hij hoeft zeker niet meer op de kleintjes te letten en kocht zelfs een prive vliegtuig waarmee hij over de wereld vliegt. De jeugd van Remon Vos is erg interessant en die zou je moeten lezen. 

De jeugd van Remon Vos 

Toen Remon nog een kleine snuiter was droomde hij al van ondernemen. En zoals met veel ondernemers, betekent het niet dat ze het goed op school doen. Zo gold dat ook voor Remon Vos, als Mavo student ging hij naar de detailhandelschool. Maar het was hem allemaal te theoretisch. Hij werkte hard, want zijn ouders hadden het niet breed. Van werken in een wasstraat tot werken in een vleesfabriek. De bazen reden rond in dikke auto’s, daar wist hij al: ‘ik wil ondernemer worden’. 

Remon Vos en de start van zijn kapitaal 

Via een aantal banen in Nederland komt hij bij een melkkarretjesfabriek terecht in Tsjechie. Daar werkt hij als mede-eigenaar en probeert het bedrijf groot te maken. Zijn vrouw wil niet mee, maar gaat toch overstag. In Tsjechie blijkt het toch niet te lukken. Hij stuit op veel weerzin in de regio en de faciliteiten zijn niet wat hij verwacht. Daarom besluit hij om de machines en personeel over te nemen, en de productie in Nederland voort te zetten. 

Hij wil doorgroeien, maar de verhuurders laten dat niet toe. Dus wat moet je dan doen als ondernemer? Zelf de handen uit de mauwen steken. En zo bouwde hij zelf een pand waar hij zijn melkkarretjes kon produceren. Vanaf toen ontstond het idee om bedrijvenparken te gaan bouwen. Dit deed hij samen met Harry en verhuurde vervolgens de panden aan bedrijven in nood. 

Het vliegtuig van Remon Vos 

In 2022 kocht Remon Vos de Gulfstream G500. Dit prive vliegtuig gebruikt hij om over de hele wereld te vliegen. Want zijn bedrijf CTP heeft bedrijvenparken over de hele wereld. Het is een ruim vliegtuig en je kan er heerlijk in werken. Dat is ook waarom Remon Vos hem heeft gekocht. Want de werklust die hij vroeger al had is niet verdwenen. Vrijwel de hele week is hij onderweg, al probeert hij in de weekenden standaard ‘’thuis’’ in Nederland te zijn. 

Verduurzaming van panden 

Ook Remon Vos wil in de toekomst verder kunnen en probeert daarop in te spelen met verduurzamingen. Zo voorziet hij zijn panden volledig van zonnepanelen. Dit betekent dat hij in landen als Tsjechië en Roemenië flink op de concurrentie vooruit loopt. Want in veel gevallen zijn ze hier nog helemaal niet toe aan die verduurzamingen. Grote investeringen zie je terug in de jaarcijfers. Zo boeken ze met CTP een enorme omzet, maar de winst is omlaaggegaan in vergelijking met de jaren ervoor. 

Remon Vos op plek 5 in de Quote 500 

Helaas heeft Remon niet de eerste plek in de Quote 500 te pakken gekregen. Wel heeft hij in 2021 op plek 2 gestaan. Maar helaas zijn de cijfers iets gekledderd in het afgelopen jaar. Hierdoor moest hij voor het eerst in zijn Quote 500 carrière een paar plekken inleveren. Maar wie staan er dan boven hem? (In 2023, wel te verstaan)

4. Gerita en Inge Wessels 

Op de 4de plek in de quote 500 vinden we de gezusters Wessels. Hun vader Dik Wessels was een groot investeerder en had veel Duitse en Nederlandse woningen. Daarnaast had hij veel aandelen in beursgenoteerde bedrijven en een koninklijk bouwbedrijf VolkerWessels. In 2017 overleed hij en namen Gerita en Inge alle activiteiten over. Dat geeft ze een vierde plek in de Quote 500. 

3. Frits Goldschmeding 

Frits is de oprichter van Randstad uitzendbureaus, en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Zo is hij inmiddels de nummer drie in de lijst van rijkste mensen uit Nederland. Daarnaast heeft hij natuurlijk flink geïnvesteerd in vastgoed. Maar naast zijn leven als investeerder heeft hij ook de Goldschmeding foundation opgericht. Hiermee probeert hij meer liefde en wederkerigheid in de economie te krijgen. 

2. Ralph Sonnenberg 

Sonnenberg staat bekend als een luxaflex familie. Daarmee heeft hij furore gemaakt en al zijn geld verdient. Daarnaast is het een beursgenoteerd bedrijf geworden en met 6,2 miljard is hij gestegen naar plek twee op de lijst. 

1.Charlene de Carlvalho – Heineken 

Er kan er maar 1 de beste zijn. En in Nederland zal het je niet verassen dat het Heineken is. Dit bedrijf heeft extreem veel geld opgestreken in de voorbijgaande jaren. In de corona periode was er angst tot het verliezen van hun centen. Maar dat is niet gebleken. Ook Heineken boekte weer een flinke winst met de verkoop van hun bieren en dranken.  

De toekomst van Remon Vos 

Als we het over Remon Vos hebben mogen we niet zeggen dat de toekomst er slecht uit zal zien. Zo boekte zijn bedrijf ieder jaar nog hogere omzetten. Dat zie je misschien niet terug in de winst, maar het is een groeiend bedrijf en Remon Vos is zeker nog niet uitgegroeid. Hij wil markten in Duitsland nog gaan bekijken. Er zijn daar natuurlijk veel concurrenten, maar voor Remon Vos is dit een uitdaging. Zo wil hij de grootste worden en misschien nog wel op de eerste plek komen als rijkste Nederlander. 

Volgende

Planga betekenis

Vorige

Tobias Camman: Leeftijd, Vriend(in), Familie, Kookboek en meer

laatste van Blog