Steeds meer mannen experimenteren met 3D printers 

black and blue audio mixer

Op zoek naar een nieuwe hobby? Overweeg de aanschaf van een 3D printer met bijpassend PLA filament eens. Veel meer heb je niet nodig om je eerste 3D product te kunnen realiseren. Er zijn verschillende gratis tools verkrijgbaar, waarmee je zelf een ontwerp vorm kunt geven. Het vergt zeker in het begin enige oefening, daar het werken met deze software niet eenvoudig is. Gelukkig vind je op een platform als YouTube talloze tutorials, waarin je meegenomen wordt langs de verschillende functies die deze tools je bieden. 

Goede voorbeelden van 3D printer software zijn onder meer Cura, PrusaSlicer en MatterControl 2.0. Het zijn de meest eenvoudige tools. Ingewikkelder wordt het al met een tool als Slic3r of bijvoorbeeld SketchUp Free. Ook TinkerCAD is een tool die regelmatig gebruikt wordt voor het ontwikkelen van 3D ontwerpen. 

Bestel de benodigdheden voor je eerste 3D print online

Op het internet vind je niet alleen gratis software om zelf 3D ontwerpen te kunnen ontwikkelen. Ook kun je er terecht voor de onderdelen van een 3D printer. Naast de printer zelf heb je een filament nodig, dat eerder in dit artikel al genoemd werd. Zie het filament als de cartridge van een klassieke printer. Zonder filament is het niet mogelijk om een 3D ontwerp te printen. Houd er rekening mee dat deze filamenten in verschillende varianten worden aangeboden. Het is afhankelijk van de 3D printer, je ervaring met 3D printen en hetgeen je wilt realiseren, welk type filament je nodig hebt. Op de websites van aanbieders van filamenten vind je er meer informatie over. 

Verbeter de kwaliteit van prints met een nieuwe 3D printer nozzle 

Naast het filament kun je na verloop van tijd ook de aanschaf van een 3D printer nozzle overwegen. Deze nozzles bepalen voor een groot deel wat de kwaliteit zal zijn van een 3D print. Ook heeft een nozzle invloed op de duur van printopdrachten. In het begin zal het niet noodzakelijk zijn om direct in een nieuwe nozzle te investeren. Je bent immers eerst bezig met experimenteren en het leren kennen van deze relatief nieuwe techniek. Naarmate je meer ervaren raakt kan de aankoop van zo’n 3D printer nozzle interessanter worden. Net als bij filamenten geldt ook bij deze nozzles dat ze in verschillende varianten worden aangeboden. Verdiep je vooraf in de voor- en nadelen van deze opties. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen. 

Volgende

6 tips om goed je auto te onderhouden

Vorige

Innovatie in Betaalmethoden bij Online Casino’s

laatste van Blog