Wat zijn de leukste cadeaus om te geven aan vrienden?

person holding white gift card

Een cadeau kopen voor een vriend of vriendin kan soms best lastig zijn. Je moet beslissingen maken over verschillende dingen zoals het inpakpapier, het soort cadeau, de hoeveelheid cadeaus en het beste moment om het cadeau te geven. Afhankelijk van de vriend of vriendin, kan het zijn dat je graag een origineel cadeau wilt geven maar je weet niet zo goed wat voor cadeau dit dan zou moeten zijn. In dit artikel introduceren we een aantal voorbeelden van originele cadeaus. 

Een persoonlijk filmpje 

Je zou bijvoorbeeld de vriendengroep rond kunnen gaan om elke vriend iets liefs over de jarige te laten zeggen. Dit kun je dan uiteindelijk aan elkaar plakken en editen zodat er een mooie montage ontstaat van lieve woorden voor de jarige job. Als je liever je eigen video maakt kun je ook alleen jezelf filmen en praten over wat je zo leuk vind aan de vriend. Een ander idee is om een compilatie te maken van alle leuke, grappige momenten die jullie samen hebben beleefd om terug te denken aan jullie avonturen.

Een cadeau voor 2

Als je meer waarde hecht aan het geven van herinneringen dan een product, dan kun je ook een activiteit als cadeau geven. Je kunt een activiteit voor twee personen geven aan je vriend of vriendin maar je kunt natuurlijk ook zelf een activiteit organiseren die je samen met die vriend gaat doen. Zo kunnen jullie samen nieuwe herinneringen maken en een leuk avontuur beleven. 

Cadeaubon 

Een cadeaubon kan je vriend of vriendin helpen het item te kopen waar ze al weken voor sparen. Door ze een financieel zetje in de rug te geven, hoeven ze minder te sparen om hun favoriete product te krijgen. Bij Opwaarderen.nl is er een ruim aanbod aan giftcards, game cards en meer, afhankelijk van wat je vriend of vriendin leuk vindt.  

Symboliseer de vriendschap 

Je kunt ook een cadeau geven dat jullie vriendschap symboliseert. Door een symbolisch cadeau te geven, kun je laten zien aan je vriend of vriendin dat je de vriendschap respecteert en waardeert. Zo’n soort cadeau zal niet gauw vergeten worden en kan de vriendschap nog sterker maken. 

Een cadeau-mandje 

Als je niet kan kiezen welk cadeau je wilt geven, kun je er ook voor kiezen om een pakketje of mandje te creëren waarin je allemaal kleinere cadeautjes stopt. Stel in dit geval eerst een budget voor jezelf vast en bedenk wat je vriend of vriendin allemaal leuk vindt. Vul het pakket met allemaal kleinigheidjes waarvan je weet dat hij of zij daar blij van gaat worden. 

Een ideale dag 

Als je een ruim budget hebt en het niet erg vindt om een groot bedrag uit te geven aan je vriend of vriendin, kun je er ook voor kiezen om ze hun ‘ideale dag’ te geven. Dit is een dag waarop de jarige job de hele dag zelf mag indelen en alles mag doen waar hij of zij gelukkig van wordt en jij bent dan degene die alles regelt en tot een realiteit maakt. Zo weet je zeker dat de jarige het cadeau leuk zal vinden en kun je tegelijkertijd tijd met hem of haar doorbrengen. 

Kortom, er zijn genoeg originele cadeau ideeën die je kunt gebruiken of waar je door geïnspireerd kan worden bij het bedenken van een cadeau. Wat voor cadeau je ook kiest, uiteindelijk gaat het erom dat je aan je vriend hebt gedacht en iets hebt geregeld met deze persoon in gedachte. Uiteindelijk zal het gebaar gewaardeerd worden of het cadeau nou een succes was of niet. 

Volgende

De Ecologische Impact van Ruimtemissies en Duurzaamheid in de Ruimtevaartindustrie

Vorige

Zelfgemaakte verse friet: zo maak je ze heerlijk knapperig!

laatste van Blog