Waarom een online tafelvoetbal kopen een goed idee is voor thuis of op kantoor

brown air hockey beside bicycle inside beige room

Als er één spelletje is dat door de jaren heen ontzettend populair is gebleven, dan is het wel de ouderwetse voetbaltafel. Voetbaltafels worden al jarenlang geassocieerd met gezellige avonden in de kroeg, maar het item vindt steeds vaker de weg naar kantoren en thuisomgevingen. 

Een online tafelvoetbal kopen is tegenwoordig dan ook hartstikke eenvoudig en zo gedaan. Het enige wat je hoeft te doen, is te selecteren welke tafel je wil en het plezier kan beginnen! In dit artikel lees je meer over waarom een voetbaltafel een echte aanrader is voor zowel thuis als op de werkvloer en geven we je tips voor het kiezen van de juiste tafel.

Tafelvoetbal biedt ontspanning én ontsnapping

Een van de grootste voordelen van een voetbaltafel scoren is omdat zo’n tafel volop ontspanning biedt in een wereld vol deadlines en hectiek. Het maakt niet uit of je op kantoor bent of wanneer je thuis probeert te ontspannen; een voetbaltafel kan je hier goed bij helpen. Wat veel mensen niet weten, is dat het aantal Nederlanders met burn-out klachten de laatste jaren enorm is gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau TNO.

Er wordt op veel (zakelijke) plekken te veel gevraagd van mensen, waarbij er weinig ruimte en tijd is voor ontspanning. En dat terwijl dat laatste zo ontzettend belangrijk is! Mensen die meer ontspannen, zijn vaak gelukkiger en gezonder. Ze doen ook nog eens beter hun werk. Daarom is het een echte must om op de werkvloer te investeren in tafelvoetbal of om thuis een toffe voetbaltafel aan te schaffen. Zo kun je na werktijd met vrienden of familie een spannend potje voetbal spelen en even ontsnappen aan de drukte van de dag.

Potje tafelvoetbal bevordert samenwerking en teamspirit

Een ander groot voordeel van een potje tafelvoetbal is dat het goed is voor de algehele teamspirit en samenwerking op de werkvloer. Ook thuis biedt tafelvoetbal een leuke manier om spelenderwijs een competitie aan te gaan met vrienden en familie. Zonder dat je het door hebt, bevorder je op deze leuke manier de algehele teamspirit en onderlinge samenwerking. Dat zorgt voor een betere dynamiek op de werkvloer en meer gezelligheid thuis. Alleen daarom is een online voetbaltafel kopen al een goed idee.

Bij dit voordeel komen we ook weer terug op het onderdeel ‘ontspanning’. Een voetbaltafel op de werkvloer biedt namelijk de mogelijkheid om tussen belangrijke afspraken door even stoom af te blazen met een potje tafelvoetbal. Een korte onderbreking van het werk helpt bij het opfrissen van de geest en het verminderen van stress in het algemeen. Daardoor kun je beter samenwerken en is het mogelijk om weer met nieuwe energie verder te gaan. Je mag het belang van ontspanning dus echt niet onderschatten.

Tafelvoetbal is geschikt voor zowel jong als oud

Voetbaltafels zijn overigens niet alleen geschikt voor volwassenen. Dat betekent dat ze dus echt niet alleen bedoeld zijn voor op de werkvloer. Zoals we eerder schreven, past een potje tafelvoetbal ook erg goed in huiselijke sferen. Sterker nog: het spel is geschikt voor vrijwel alle leeftijden. Zo kunnen kinderen met elkaar spelen of de strijd aangaan met ouders of oudere broers en zussen wat de sociale interactie en de algehele ontwikkeling bevordert. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon een hele leuke activiteit om met vrienden of familieleden uit te voeren.

Nu vraag je je misschien af welke voetbaltafel je moet kiezen. Er zijn namelijk heel wat voetbaltafels te koop. Zo kun je een online inklapbaar tafelvoetbalspel kopen of gaan voor een bedrukte voetbaltafel. Gebruik de onderstaande tips om een passend tafelvoetbalspel aan te schaffen:

  • Kijk naar de totale grootte van de tafel en de ruimte waarin de voetbaltafel moet komen te staan. Er zijn zowel grotere als meer compacte modellen te koop.
  • Let op de materialen van een voetbaltafel, bijvoorbeeld wanneer je het liefst voor een duurzaam model wil gaan. Duurzame voetbaltafels zijn beter voor het milieu en gaan over het algemeen langer mee.
  • Bepaal vooraf je budget zodat je weet binnen welke prijsklasse je op zoek moet gaan naar een voetbaltafel.
  • Bedenk of je voor een tafel wil gaan met of zonder muntinworp.
  • Kijk naar verschillende merken en naar recensies van mensen die de voetbaltafel eerder hebben gekocht. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen bij een online tafelvoetbal kopen. 
Volgende

Ontdek de magie van een live wedstrijd

Vorige

5 Populaire shooters voor op de telefoon

laatste van Blog