Waar op de Europese snelwegen wordt het meest geflitst?

a city street at night with cars driving on it

Een roadtrip door Europa kan een van de meest verrijkende ervaringen zijn, met haar diversiteit aan culturen, landschappen en historische bezienswaardigheden. Maar voor velen kan deze droomreis een onverwachte wending nemen door de flitscamera’s langs de Europese snelwegen. Niemand wil zijn vakantiebudget zien opgaan aan boetes voor te hard rijden. Dus, waar in Europa wordt je het meest op de snelheid gecontroleerd, en wat kost een overtreding je in verschillende landen?

Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van snelwegen, maar ook om zijn strikte handhaving van snelheidslimieten. Met duizenden flitspalen verspreid over het land, is de kans groot dat je geflitst wordt als je de snelheidslimieten niet naleeft. Of als je gen Flitsmeister Two hebt, natuurlijk. De kosten van snelheidsovertredingen kunnen variëren van een paar tientjes voor kleine overtredingen tot honderden euro’s voor ernstige overtredingen. Bovendien kunnen buitenlandse bestuurders verwachten dat hun boetes thuis worden bezorgd, dankzij Europese samenwerking op het gebied van verkeershandhaving.

Duitsland

Hoewel Duitsland beroemd is om bepaalde delen van de Autobahn zonder snelheidslimiet, zijn er toch veel secties waar snelheidsbeperkingen gelden en flitsers actief zijn. Het aantal flitsers is wellicht minder dan in Frankrijk, maar de boetes kunnen stevig zijn, met bedragen die snel oplopen naarmate de overtreding ernstiger is. Duitsland heeft ook een systeem van punten voor verkeersovertredingen, wat kan leiden tot het verlies van je rijbewijs bij herhaaldelijke overtredingen.

België

België mag dan een kleiner land zijn, maar toch heeft het een aanzienlijk aantal flitspalen. En natuurlijk ook een hoop Nederlanders die naar of door België rijden met volle auto’s en een dakkoffer tassenset. Boetes voor te hard rijden zijn vergelijkbaar met die in Frankrijk en kunnen behoorlijk oplopen. België staat ook bekend om zijn mobiele flitsers, die zonder waarschuwing op verschillende locaties kunnen verschijnen.

Noorwegen

Hoewel Noorwegen niet in de Europese Unie ligt, is het toch een populaire bestemming voor roadtrips in Europa. Het is belangrijk om te weten dat Noorwegen de hoogste flitsboetes van Europa heeft. Overtredingen kunnen leiden tot boetes van honderden tot zelfs duizenden euro’s, afhankelijk van de ernst van de overtreding. Deze hoge boetes zijn onderdeel van Noorwegens streven naar nul verkeersdoden en moeten bestuurders aanmoedigen om zich aan de snelheidslimieten te houden.

Kortom, dit zijn dus de landen waar je als bestuurder extra alert moet zijn op je snelheid, om niet verrast te worden door boetes. En mocht je avontuur je naar Noorwegen leiden, wees dan extra voorzichtig; de kosten van een snelheidsovertreding kunnen daar een significante impact hebben op je reisbudget. Het is duidelijk dat, ongeacht waar je reist, het naleven van de snelheidslimieten de beste manier is om zowel veilig te blijven als onnodige kosten te vermijden. Zo blijft je Europese roadtrip een aangename herinnering, vrij van onwelkome verrassingen.

Volgende

De oorsprong, betekenis en toepassingen van Rush poppers

Vorige

Hoe gebruik je VPN om je internetverbinding te beveiligen? 

laatste van Blog