Train beter dankzij de sportsupplementen van The Dutch Giant

Voel je je weleens futloos tijdens het trainen? Kom je op een plateau terecht met je gewicht en spiergroei, hoe hard je ook werkt in de sportschool? Het kan zomaar zijn dat je voeding niet in orde is. Om spieren op te bouwen, heb je eiwitten nodig, veel meer dan iemand die zich bijvoorbeeld vooral richt op cardio. Om je inname aan te vullen als krachtsporter, grijp je al snel naar supplementen, maar helaas is het niet altijd duidelijk wat er in deze supplementen zit. De sportsupplementen van The Dutch Giant zijn anders. Maar op welke manier? Je leest er hier alles over.

Eiwitten zijn overal

In de supermarkt zien we overal eiwitten. Iedereen denkt er meer van nodig te hebben. Toch is dat niet helemaal waar. Als je niet hard traint met gewichten of aan zeer fysieke cardio doet, kan het overtollige eiwit dat je eet al snel als een buikje om je middel gaan zitten. Gelukkig verzadigen eiwitten wel sneller, waardoor het moeilijker is om je te overeten.

Voor krachtsporters zijn eiwitten echter wel cruciaal. Vooral voor fanatiekelingen of sporters die moeite hebben met groeien, is het moeilijk om genoeg eiwitten uit hun normale voeding te halen, zoals niet-sporters wel zouden kunnen doen. Bovendien is het verorberen van kilo’s mager vlees, vis of zuivel ook nog eens een dure hobby voor veel sporters.

Cruciale bouwstoffen voor sporters

Eiwitten dragen bij aan het herstel van je spieren. Als je traint, beschadig je de spieren en eiwitten helpen deze te herstellen en groeien. Zo ontwikkel je dus spiermassa. Voor elke sporter is voldoende eiwit belangrijk om spieren te herstellen. Zelfs hele dunne wielrenners en hardlopers eten veel eiwit. Maar zij laten de motor ook branden door het eten van heel veel suikers.

Als je geen cardio doet of alleen een beetje, heb je niets aan zoveel suikers en al helemaal niet aan vetten. Natuurlijk moet je de motor ook tijdens een work-out laten branden, maar met goede langzame koolhydraten uit bijvoorbeeld havermout of fruit, heb je genoeg energie.

Sportsupplementen zijn in dat geval een uitkomst. Supplementen zitten hoog in eiwitten, laag in vetten en koolhydraten en bieden daarnaast de juiste mineralen voor het opbouwen van spieren. Helaas bevatten veel supplementen allerlei vreemde vulstoffen en ingrediënten waarvan de herkomst vaag is. Wat drink of eet je eigenlijk als je een shake maakt of een reep verorbert?

Eerlijke supplementen met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten

Als liefhebbers van krachtsport, is het team achter Dutch Giant Nutrition aan de slag gegaan om hun eigen supplementen te ontwikkelen. Daarbij is gezocht naar betrouwbare Europese leveranciers en worden er enkel ingrediënten gebruikt die wetenschappelijk bewezen zijn. Dat betekent dat je ziet wat je krijgt.

Voor sporters is die transparantie een uitkomst. Zij weten precies wat ze innemen. Bovendien kunnen ze hun eiwitinname afstemmen op hun sportroutine. Er zijn bij deze leverancier zowel eiwitsupplementen om in te nemen vóór een work-out als vlak daarna. Daarnaast zijn er ook gezonde tussendoortjes te vinden die bijdragen aan het opbouwen van spieren en het ‘snacken’ verantwoord maken.

Wie is The Dutch Giant?

Het brein achter The Dutch Giant is Olivier Richters, die je misschien kent van grote actiefilms in Hollywood, zoals de laatste Indiana Jones-film of Black Widow uit de Marvelreeks. Richters is twee meter en 18 centimeter lang en was als tiener nog niet zo gespierd en erg slungelig. Daarop besloot hij de gewichten te heffen en te werken aan zijn lichaam.

In zijn carrière als acteur en bodybuilder gebruikte hij veel supplementen. Dat deed hem ertoe besluiten om een eigen lijn te ontwikkelen waarbij hij zelf de ingrediënten kan kiezen. Die expertise maakt deze lijn van supplementen uniek, want het is ontwikkeld vóór krachtsporters, dóór krachtsporters.

Volgende

Cybersecurity van mobiele apparaten – hoe bescherm je je smartphone en tablet goed?

Vorige

Tips om samen met je hond fit te blijven

laatste van Blog