LEGO Duplo: de kleurrijke blokken voor kleine handjes

lego mini figure in shallow focus lens

LEGO DUPLO is een speelgoedlijn speciaal ontworpen voor jonge kinderen. Het staat bekend om zijn grote, kleurrijke blokken die perfect zijn voor kleine handjes. DUPLO biedt niet alleen veilig en leuk speelgoed, maar stimuleert ook de cognitieve en fysieke ontwikkeling van peuters en kleuters. Lees meer over hoe DUPLO kinderen helpt bij hun groei en leren.

Ontwikkeling van een fijne motoriek

LEGO DUPLO is uitstekend geschikt voor het ontwikkelen van fijne motoriek bij jonge kinderen:

 • Hand-oogcoördinatie: het samenvoegen van DUPLO blokken helpt kinderen hun hand-oog coördinatie te verbeteren, wat cruciaal is voor toekomstige schrijfvaardigheden en andere dagelijkse activiteiten.
 • Vingerkracht: het vastpakken en het aan elkaar maken van de blokken bevordert de vingerkracht, die belangrijk is voor handvaardigheden zoals tekenen en knippen.

Cognitieve vaardigheden

LEGO DUPLO stimuleert de cognitieve ontwikkeling op meerdere fronten:

 • Probleemoplossing: het bouwen met DUPLO nodigt uit tot probleemoplossend denken, terwijl kinderen uitzoeken hoe de stukken in elkaar passen om de gewenste structuren te bouwen.
 • Kleuren en vormen: de heldere kleuren en verschillende vormen van DUPLO blokken zijn perfecte hulpmiddelen om kinderen over kleuren en vormen te leren, wat basale wiskundige concepten ondersteunt.

Creativiteit en verbeelding

DUPLO sets moedigen kinderen aan om hun creativiteit en verbeelding te gebruiken:

 • Verhalen vertellen: door het bouwen van scenario’s met DUPLO kunnen kinderen hun eigen verhalen creëren, wat hun creatieve denkproces en taalvaardigheden stimuleert.
 • Rollenspel: veel DUPLO sets bevatten figuren en dieren, waardoor kinderen rollenspellen kunnen spelen die hen helpen de wereld om hen heen te begrijpen en hun empathische vaardigheden te ontwikkelen.

Sociale vaardigheden

Spelen met DUPLO is vaak een sociale activiteit die belangrijke interpersoonlijke vaardigheden bevordert:

 • Samenwerking: wanneer kinderen samen met anderen bouwen, leren ze belangrijke sociale vaardigheden zoals delen en samenwerken.
 • Communicatie: tijdens het bouwproces communiceren kinderen met leeftijdsgenoten en volwassenen, wat hun verbale vaardigheden en het vermogen om instructies te volgen en uit te leggen verbetert.

Veiligheid en duurzaamheid

LEGO DUPLO is ontworpen met het oog op veiligheid en duurzaamheid:

 • Veilige materialen: DUPLO blokken zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam plastic dat veilig is voor jonge kinderen en bestand tegen bijten en gooien.
 • Duurzaam speelgoed: deze blokken zijn ontworpen om generaties lang mee te gaan, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de ouders.

Educatieve sets

LEGO DUPLO biedt verschillende thematische en educatieve sets die gericht zijn op specifieke leergebieden:

 • Getallensets: deze sets helpen kinderen eenvoudige wiskundige vaardigheden zoals tellen en basisrekenen te leren.
 • Alfabetsets: DUPLO sets met letters stimuleren vroege leesvaardigheden door kinderen kennis te laten maken met het alfabet.

LEGO DUPLO is meer dan alleen speelgoed, want het is een educatief hulpmiddel dat jonge kinderen ondersteunt in hun algehele ontwikkeling. Van het versterken van motorische vaardigheden tot het stimuleren van cognitieve groei en het aanmoedigen van creativiteit en sociale interactie: DUPLO biedt een solide basis voor leren en ontwikkeling. Door jonge kinderen te voorzien van de middelen om te bouwen, te creëren en te leren legt DUPLO de basis voor een leven lang leren en ontdekken.

Bekijk het grote assortiment LEGO Duplo bij speelgoedwinkel Top1Toys eenvoudig online of ga langs bij jouw dichtstbijzijnde winkel.

Volgende

Kwaliteitsverf maakt het verschil

Vorige

Tips voor een perfecte hairstyling routine

laatste van Blog