Je werkplezier verhogen? Doe jezelf dit cadeau! 

Minstens veertig uur in de week besteden we eraan, en in veel gevallen zelfs nog meer. We hebben het over werken. Een beetje plezier hierin hebben is dan ook wel erg belangrijk. Natuurlijk is het hebben van een leuke baan de basis, en is het goed om actie te ondernemen wanneer je het gevoel hebt dat dit niet meer het geval is. Maar er zijn ook kleine zaken die al behoorlijk aan je werkplezier kunnen bijdragen. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

Lekker bellen 

Waarschijnlijk gebruik je je telefoon het allermeeste voor je werk. Jezelf een fijne telefoon cadeau doen is dan ook meteen werkplezier verhogend. Een Samsung S23 kopen is op dit moment dan ook echt een dikke tip. Of je nu voor de Plus of Ultra gaat, alle exemplaren uit de S23 serie zijn prachtig. Het nieuwe, grote scherm en de verbeterde camera zullen je versteld doen staan. Ook de verbeterde processor gaat ervoor zorgen dat je werkproductiviteit omhoog schiet. Kortom, niet alleen een investering in je werkplezier maar ook in je productiviteit.  

Leuke plek 

Wie werkt er tegenwoordig niet één of meerdere dagen vanuit huis? Het is dan ook belangrijk om thuis een leuke en inspirerende werkplek te creëren. Probeer voor zover mogelijk echt een aparte werkruimte te maken, zodat je aan het einde van de dag ook je werk echt kunt afsluiten. Wees hierbij creatief, een tuinhuis omtoveren tot kantoor kan al ontzettend inspirerend en leuk zijn. Mocht er geen aparte ruimte zijn, maak dan een knus werkhoekje in een andere ruimte zoals de slaapkamer of gang. Maar investeer in een leuke werkplek, dit verhoogt het werkplezier direct. 

Goede koffie 

De maandagochtend kan best wel eens pittig zijn op kantoor, helemaal wanneer je een erg gezellig maar druk weekend hebt gehad. Heeft je baas geen talent voor goede koffie uitkiezen of werk je thuis en heb je geen goede koffieautomaat? Dan is het aan te raden te investeren in een goede koffiemachine. Desnoods neem je deze zelf mee naar kantoor. Naast dat je daarmee in één klap de populairste collega van kantoor bent, zal het ook je werkplezier en wellicht productiviteit verhogen.  

Kek pakkie 

Kleren maken de man (én vrouw), investeren in een fijne werkoutfit kunnen je dag dan ook echt een extra boost geven. Zeker bij belangrijke meetings en presentaties kan dit je eigenwaarde, je zelfvertrouwen, en daarmee je werkplezier ontzettend verhogen. Investeer daarom in een goede outfit en laat je als man eens een maatpak aanmeten. Een investering die zich dubbel en dwars uitbetaalt.  

Kortom, werk hoort leuk te zijn maar je moet ook zelf de slingers enigszins ophangen. Investeren in je werkplezier is iets wat heel normaal is om tot goede prestaties te komen. Dit is dan ook niet weggegooid geld maar echt een investering. Mochten bovenstaande zaken nu allemaal geen resultaat opleveren, dan is het toch aan te raden eens rond te gaan kijken voor een andere uitdaging. Maar tot die tijd; verwen jezelf af en toe! 

Volgende

Toiletgewoonten en gezondheid: Wat jouw bezoek aan het toilet onthult

Vorige

Mediarecht advocaat: Alles wat je moet weten over mediarecht en advocaten

laatste van Blog