Hoe jij geld kunt verdienen aan het dragen van horloges

person on body of water

Je geld voor je laten werken is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om financiële vrijheid behalen. En dat kun je ook doen terwijl je plezier hebt van je investering: luxe horloges. In de afgelopen jaren is het rendement in luxe horloges serieus interessant gebleken, en zelfs beter dan vastgoed of goud. En dat betekent dat je geld kunt verdienen terwijl jij je nieuwe horloge aan je vrienden laat zien!

Hoe werkt het?

In basis is het ‘simpel’: je koopt en verkoopt horloges. Dus je kunt hierin gaan traden, net als met aandelen of crypto. Je kunt alleen in de tussentijd jouw horloges dragen en er plezier van hebben, terwijl je dus geld verdient. Da’s lekker! Het rendement op horloges is de afgelopen jaren flink gestegen en naar verwachting blijft dit ook zo: Bloomberg heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de markt van vintage horloges, waarbij ze aangeven dat deze markt nog gaat groeien tot ruim 50 miljard wereldwijd, in 2030. En da’s een goede x2 ten opzichte van de huidige markt. 

Welke horloges zijn interessant als investering?

Een van de meest begeerde merken in de markt van luxe horloges is natuurlijk Rolex, maar ook merken als Vacheron Constantin, Audemars Piguet en Patek Philippe zijn interessant als het gaat om rendement behalen op je investering. Vooral horloges die ‘discontinued’ zijn, die dus niet meer gemaakt worden, zijn interessant. We zijn geen financieel adviseurs, maar we raden je altijd aan om je eigen onderzoek te doen voordat je gaat investeren in luxe horloges. Hebben we dat maar alvast duidelijk gemaakt.

Vanaf welk bedrag kan je investeren?

Als je er klaar voor bent om te gaan investeren in luxe horloges, dan kun je instappen vanaf zo’n €1.000 of meer, afhankelijk van het budget dat je vrij wilt maken voor deze stap. Je kunt voor €1.000 een prachtige vintage Omega of Cartier aanschaffen, waar je in de tussentijd plezier van hebt. Mocht je een groter budget hebben van €5.000, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een vintage Rolex Datejust. Heb je meer budget? Kijk dan of je kunt investeren in verschillende merken en modellen, zodat je het risico kunt spreiden. 

Volgende

Stappen om je immuunsysteem beter te maken

Vorige

Wildcamera’s: Een stoere gadget voor elke gozer

laatste van Blog