Het effect van een gezonde leefstijl op je libido

silhouette of man and woman about to kiss on beach during sunset

Een gezonde leefstijl kan een positief effect hebben op je libido. Door goed voor jezelf te zorgen en bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en stressmanagement, kun je je energieniveau verhogen en daarmee ook de zin in gemeenschap met je partner verhogen. In dit artikel kijken we naar de verschillende aspecten van een gezonde leefstijl man die invloed kunnen hebben op je libido. Dus wil jij je libido verhogen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan zit je hier helemaal goed. We bespreken namelijk ieder onderdeel afzonderlijk, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat wel of niet voor jou van toepassing is en hiermee aan de slag gaan.

Voeding en libido

De juiste voeding kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van je libido. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3 vetzuren, zoals vette vis, noten en zaden, kunnen helpen bij het stimuleren van de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen en het verhogen van seksueel verlangen. Daarnaast zijn er bepaalde supplementen, zoals zink, magnesium en vitamine B6, die goed zijn voor het libido verhogen man en dus belangrijk zijn voor een gezonde hormoonproductie en een goede doorbloeding. Deze voedingsstoffen vind je onder andere in oesters, avocado’s en bananen.

Lichaamsbeweging en libido

Regelmatige lichaamsbeweging kan niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je libido verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig sporten de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen kan verbeteren en de productie van endorfines, ook wel bekend als  gelukshormonen , kan stimuleren. Bovendien kan lichaamsbeweging helpen bij het verminderen van stress, wat vaak een negatieve invloed heeft op het libido. Begin bijvoorbeeld is om iedere avond lekker een uur te gaan wandelen. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook om even alles te vergeten wat er die dag is gebeurt. Vooral met een drukke baan is dit een aanrader, ook wanneer je libido prima is overigens.

Stressmanagement en libido

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van een verminderd libido. Door effectieve stressmanagementtechnieken toe te passen, zoals mindfulness, meditatie of stressverlagende activiteiten zoals yoga of wandelen, kun je je stressniveau verlagen en je seksuele verlangen vergroten. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspanning en self care, zodat je kunt genieten van een gezond seksueel leven. Kom je stress hoofdzakelijk vanuit je werk, dan is het zaak om het probleem bij de kern aan te pakken en het gesprek met je werkgever aan te gaan.

Slaap en libido

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor een gezond libido. Tijdens de slaap herstelt je lichaam zich en worden er belangrijke hormonen aangemaakt die invloed hebben op het libido, zoals testosteron. Een tekort aan slaap kan leiden tot vermoeidheid en een verminderde zin in seks. Zorg daarom voor voldoende slaap en zorg dat je voor jezelf een vast ritme creëert, waarbij je iedere avond rond dezelfde tijd naar bed gaat en ‘s ochtends ook rond dezelfde tijd opstaat. Belangrijk hierin is wel dat je minimaal tussen de 7 en 9 uur slaapt, zodat het lichaam ook de tijd heeft om te kunnen herstellen.

Volgende

De trucs voor het kiezen van de juiste PVC- of laminaatvloer

Vorige

Hoe potgrond en een grasmaaier bijdragen aan een gezonde tuin

laatste van Blog