Geschiedenis van de auto: van paard en wagen tot elektrische supercars

Je kunt je vast niet meer voorstellen hoe het zal zijn zonder auto’s. Auto’s zijn namelijk hét vervoermiddel dat je van A naar B helpt te verplaatsen. We gaan ermee op vakantie, we doen er de boodschappen mee en natuurlijk gebruiken we de auto voor woon-werkverkeer. Maar, hoe is eigenlijk de auto ontstaan? Hieronder bespreken we beknopt de geschiedenis van de auto.

Toen er nog geen auto’s waren

Als we kijken naar de geschiedenis van de auto, bestond er natuurlijk ook een enorm lange tijd waarin mensen andere vervoermiddelen gebruikten. Toen wisten mensen niets anders dan lopend naar de plek van bestemming te gaan. Vervolgens werden paard en wagens ingezet als vervoermiddel, maar daar ging natuurlijk eerst een heel belangrijke uitvinding aan vooraf: het wiel. Het wiel werd al eeuwen voor Christus uitgevonden en die uitvinding speelt een zeer prominente rol in de uitvinding van de auto. Ook werden er heel vroeger bepaalde voertuigen uitgevonden zoals de zogenoemde zeilwagens die konden rijden met behulp van wind. De auto is dus eigenlijk niet iets nieuws, maar de auto zoals we ‘m kennen is nog niet zo heel lang geleden uitgevonden.

De uitvinding van de auto

Pas in de achttiende eeuw waren mensen aan het uitvogelen hoe ze zich op een andere en snellere manier konden verplaatsen. Zo werden verschillende brandstoffen gebruikt: auto’s die moesten rijden op stoom, op buskruit en op aardolie. Ook werd een gasmotor ontwikkeld die auto’s moest zien aan te drijven. 

Een eeuw later, pas in de negentiende eeuw, werd de allereerste auto geboren met een benzinemotor. Het produceren van een auto kostte toen nog een boel tijd, totdat er steeds meer autofabrieken bijkwamen die auto’s produceerden vanaf de lopende band. De prijs van een auto daalde en steeds meer mensen konden een auto aanschaffen. 

De auto’s van nu en de toekomst

De auto’s werden steeds verder doorontwikkeld en werden steeds comfortabeler, sneller en zuiniger. En tot op de dag van vandaag worden er steeds weer nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd in de autowereld. Denk maar aan de supercars met enorm veel pk’s en hoge snelheden, of auto’s die sinds een paar jaar elektrisch worden aangedreven. Ook worden auto’s steeds uitgebreider met technische snufjes. 

Als jij ook wil genieten van een comfortabele, luxe auto die van alle gemakken is voorzien, is leasen een goede optie. Je kunt privé een auto leasen, maar je kunt ook zakelijk leasen. Zakelijk leasen heeft veel voordelen; zo houd je grip op je financiën, en je kunt bijvoorbeeld een auto leasen die goed is voor jouw imago. Denk maar aan een elektrische auto. Als je zakelijk gaat leasen, kun je kiezen voor onder andere financial lease.

Volgende

Klussen in en rondom het huis? De voordelen van een kamersteiger!

Vorige

Beginnend bestuurder, waarom is de verzekering zo duur?

laatste van Blog