Dit zijn de top10 grootste voetbalstadions ter wereld

Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld en stadions zijn de thuisbasis van veel voetbalteams. Er zijn veel grote stadions over de hele wereld, maar hier zijn de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld.

1. Rungrado 1ste van Mei Stadion – Noord-Korea

Met een capaciteit van meer dan 114.000 toeschouwers, is het Rungrado 1ste van Mei Stadion het grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Het stadion werd in 1989 geopend en wordt vaak gebruikt voor grote evenementen zoals de openings- en sluitingsceremonie van de Arbeiderspartij van Korea.

2. Aziëstadion – Azië

Het Aziëstadion in Azië het tweede grootste voetbalstadion ter wereld met een capaciteit van meer dan 100.000 toeschouwers. Het stadion is gelegen in Pyongyang, Noord-Korea. Het is het thuisstadion van de Noord-Koreaanse nationale voetbalploeg en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden.

3. Camp Nou – Spanje

Meer dan 99.000 toeschouwers passen in Camp Nou in Spanje en is daarmee het derde grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Barcelona en is het thuisstadion van FC Barcelona, een van de meest succesvolle voetbalteams in Europa. Het stadion werd geopend in 1957 en is vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

4. FNB Stadion – Zuid-Afrika

Het FNB Stadion in Zuid-Afrika is het vierde grootste voetbalstadion ter wereld. Er is ruimte voor meer dan 94.000 toeschouwers. Het stadion is gelegen in Johannesburg en is het thuisstadion van de Zuid-Afrikaanse nationale voetbalploeg. Het stadion werd gebouwd voor de Wereldbeker voetbal van 2010 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

5. Rose Bowl – Verenigde Staten

Met een capaciteit van meer dan 90.000 toeschouwers, is het Rose Bowl in de Verenigde Staten het vijfde grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Pasadena, Californië en is het thuisstadion van de Amerikaanse nationale voetbalploeg. Het stadion werd geopend in 1922 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

6. Bukit Jalil National Stadium – Maleisië

Met een capaciteit van meer dan 87.000 toeschouwers, is het Bukit Jalil National Stadium in Maleisië het zesde grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Kuala Lumpur en is het thuisstadion van de Maleisische nationale voetbalploeg. Het stadion werd geopend in 1998 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

7. Santiago Bernabéu Stadion – Spanje

85.000 toeschouwers passen in het Santiago Bernabéu Stadion in Spanje. Het is daarmee de zevende grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Madrid en is het thuisstadion van Real Madrid, een van de meest succesvolle voetbalteams in Europa. Het stadion werd geopend in 1947 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

8. Wembley Stadion – Engeland

Met een capaciteit van meer dan 84.000 toeschouwers, is het Wembley Stadion in Engeland het achtste grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Londen en is het thuisstadion van de Engelse nationale voetbalploeg. Het stadion werd geopend in 2007 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

9. Estadio Azteca – Mexico

Met 81.000 toeschouwers bemachtigd het Estadio Azteca in Mexico de één na laatste plek in de top10 grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion is gelegen in Mexico-Stad en is het thuisstadion van de Mexicaanse nationale voetbalploeg. Het stadion werd geopend in 1966 en is het enige stadion ter wereld dat twee Wereldbekers heeft gehost.

10. Signal Iduna Park – Duitsland

Met een capaciteit van meer dan 80.000 toeschouwers, is het Signal Iduna Park in Duitsland eindigt het als laatste in de top 10 van grootste voetbalstadions ter wereld. Het stadion is gelegen in Dortmund en is het thuisstadion van Borussia Dortmund. Het stadion werd geopend in 1974 en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en grote evenementen.

Volgende

Een rondleiding door het grootste cruiseschip ter wereld: de Harmony of the Seas

Vorige

Wat doet een business controller? De chef-kok van bedrijfsgegevens

laatste van Blog