Dit heeft ByBit jou als handelaar of belegger te bieden anno 2023

In de wereld van de crypto valuta zijn er diverse manieren om je bezig te houden met de koop en verkoop van cryptomunten. Beginnende cryptohandelaren zullen vaak te vinden zijn bij de bekende cryptobrokers. Deze brokers zorgen voor een laagdrempelige toegang, en het online platform is doorgaans heel eenvoudig gehouden. De ervaren cryptohandelaar vind je daarentegen vaker bij de veel uitgebreidere ‘exchanges’. Het voordeel van een crypto exchange is dat de handelskosten laag zijn, dat je speciale orders kunt aanmaken, en dat er tal van andere diensten en producten beschikbaar zijn, die interessant kunnen zijn voor beleggers. Veel ervaren handelaren hebben niet genoeg aan alleen de handel in cryptovaluta, zij verlangen meer van een exchange.

ByBit: een kijkje in de keuken bij deze exchange

ByBit is een goed voorbeeld van een uitgebreide online exchange. Het bedrijf biedt een online platform voor financiële handelaren en beleggers, dat veel verdergaat dan alleen maar cryptohandel. In dit artikel geven we de lezer meer informatie en uitleg over ByBit, zodat je alvast bekend bent met onze Bybit ervaringen, een review zeg maar.

ByBit is een crypto exchange, die in maart 2018 het levenslicht zag. Deze crypto exchange richt zich op de meer ervaren cryptohandelaar en belegger, en heeft gunstige fees voor spot trading. In het begin werd er zero fee spot trading aangeboden, maar dat is vandaag de dag maximaal 0.10% per trade, wat nog steeds kan worden gezien als een gunstig tarief. Binnen een korte tijd is ByBit wereldwijd uitgegroeid tot een heel grote speler op het gebied van online cryptohandel. Je kunt via hun platform op dit moment – in 2023 – handelen in maar liefst ongeveer 800 verschillende cryptovaluta! Dat is echt ontzettend veel, als je het vergelijkt met het aanbod van allerlei andere marktpartijen, die vaak maximaal voor een paar honderd soorten cryptovaluta de handel faciliteren. ByBit geeft je niet alleen de mogelijkheid om te handelen in bekende digitale coins, zoals de Bitcoin, Ethereum, Polkadot en Litecoin, maar er is ook een keur aan onbekende digitale coins te vinden. Dit zijn vaak startup projecten, waarvan nadrukkelijk moet worden gezegd dat er een hoger risico is, ten opzichte van beleggen in reguliere digitale munten, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin.

Ervaren cryptohandelaren zijn met name gecharmeerd van de vele handelsmogelijkheden van het ByBit platform. Ook is er het voordeel dat de KYC niet heel streng is en dat Nederlanders en Belgen nog steeds gewoon welkom zijn. Voor Nederlandse gebruikers heeft ByBit het Nederlandse bedrijf Satos B.V. overgenomen, om zo het storten van tegoeden mogelijk te maken. Zo kun je via ByBit betalen via iDEAL, wat veel Nederlanders enorm waarderen, vanwege de veiligheid en de snelle verwerkingen van transacties. De performance van ByBit is heel hoog, en er wordt zelfs geclaimd dat ze 100.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Dit betekent onder meer dat je zo min mogelijk tijd en geld verliest als het platform overbelast raakt. Exchanges als ByBit worden steeds drukker, dus gebruikers een snelle transactietijd bieden is geen overbodige luxe. Omdat ByBit met name is gericht op meer ervaren handelaren, betekent dat overigens niet dat er geen goede support aanwezig is. Heb je vragen, dan kun je 24/7 terecht bij de live chat. Wel is de live chat in het Engels! Dus je moet de Engelse taal redelijk goed beheersen. Heb je een vraag aan CEO van het bedrijf Ben ByBit, dan kun hem een vraag stellen via Twitter. Of hij persoonlijk antwoord geeft valt wel te bezien. Vermoedelijk beantwoordt zijn team de vele vragen die hij binnenkrijgt, want de exchange is immers actief in de meeste landen ter wereld, en telt miljoenen gebruikers wereldwijd. Duizenden vragen per dag persoonlijk beantwoorden lijkt niet zo logisch immers.

Is ByBit een betrouwbare partij om bij te handelen?

Veel cryptohandelaren en beleggers zien ByBit als een betrouwbaar en robuust platform voor financiële producten en diensten. Laat je daarom niet afschrikken dat er slechts een beperkt verificatieproces is. Deze crypto exchange heeft een hele goede ondersteuning voor al haar gebruikers. Ook al is alles in het Engels, goede service wordt gewoon geboden. Op Coingecko heeft de ByBit exchange zelfs een Trustscore van 10. Ook is er de mogelijkheid om kennis te maken met het platform via een demo. Eerst even rondkijken hoe het er allemaal uitziet voordat je gaat beginnen. Wel moet je daar dan eerst even een account voor aanmaken. Wellicht een minpunt, maar aan de andere kant een kleine moeite.

Het aanbod van ByBit: niet alleen crypto, maar werkelijk van alles

ByBit heeft een ruim aanbod van financiële diensten en producten. Handelen in cryptovaluta is dus maar één mogelijkheid, maar je kunt ook bij ByBit terecht voor onder meer de volgende diensten en producten:

  • Een MT4 handelsrekening
  • Api trading en copy trading
  • Rerpetual contracts (een soort van futures contracten)
  • Spottrading
  • Derivatenhandel
  • Leveraged tokens
  • Handelsbots
  • Recurring buys

Allereerst, dit is maar een greep uit het totaal. ByBit heeft nog veel meer van dit soort producten en diensten. Het zijn veelal hele complexe producten en diensten, dus het is verstandig om te weten wat ze inhouden alvorens ermee aan de slag te gaan. Zo kun je met de handelsbots optie bijvoorbeeld je eigen handelsbot bouwen, die precies werkt op de manier zoals jij zou willen. Is dat niet leuk en aantrekkelijk? De meeste exchanges bieden deze optie helemaal niet aan, dus hier biedt ByBit iets unieks.

Met recurring buys optie van ByBit kun je bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks of per kwartaal voor een vast bedrag de cryptovaluta van jouw keuze aankopen. Vervolgens kun je die soort cryptovaluta (bijvoorbeeld Bitcoin) dan ook gelijk en automatisch weer omzetten naar een andere soort cryptovaluta, bijvoorbeeld Ethereum, of bijvoorbeeld naar USDT. Het zijn dus verregaande tools die ByBit je te bieden heeft, die heel geschikt zijn voor zakelijke en dagelijkse handelaren, die bovendien werken met grote sommen geld, van zichzelf en/of van andere beleggers. Tot slot is ook MT4 is een interessante optie, en dan met name voor professionele handelen die actief zijn in de forexhandel, en/of in grondstoffen via CFD’s.

Weet je niet goed wat te doen, dan kan ByBit je helpen bij het leerproces. Op de website van de exchange is namelijk ByBit Learn beschikbaar. ByBit Learn is een uitgebreide kennisbank, waarbij lastige materie op een begrijpbare wijze wordt uitgelegd. Kijk op Bestebank.org voor meer informatie over ByBit en andere crypto handelsbeurzen.

Volgende

Dit is waarom flyers nog steeds werken

Vorige

4 accessoires die je volgende festival nog leuker zullen maken

laatste van Blog