Bart Verbruggen en zijn vermogen: wat is hij waard?

timelapse photo of soccer player kicking ball

Een jongeman die het in het begin van zijn twintiger jaren heeft geschopt tot het Nederlandse Elftal. Nee, lang niet iedereen doet hem het na. Tijdens het EK in 2024 is hij dan ook nog maar 21 jaar, maar toch weet de doelman een diepe indruk achter te laten op het publiek. In deze blog zullen we je vertellen over wie Bart Verbruggen precies is, maar ook over zijn vermogen. De club waar hij medio 2024 voor speelt, is niet heel bekend, dus wat zal het betekenen als er een transfer naar een andere club zal plaatsvinden? Ach, lees maar gauw door, dan zal het je allemaal duidelijk worden.

Brighton & Hove Albion FC

Het is een mond vol, maar wel een mond vol waar Bart Verbruggen normaal voor voetbalt. Tenminste, mag je een doelman een voetballer noemen? Wij vinden het eerder een specialist in het tegenhouden van ballen.

Maar goed, voordat Verbruggen bij Brighton & Hove Albion FC terecht kwam, speelde hij eerst een geruime tijd voor het Belgische RSC Anderlecht. Bij deze club kwam hij terecht, nadat hij voor een redelijk bedrag van 300.000 euro werd getransfereerd vanaf het Nederlandse NAC Breda. In al die tijd was hij doelman, al had hij lang niet altijd een vast aanstelling als doelman in de basis.

In 2023 werd bekend dat meneer Verbruggen niet lang meer in België zal spelen. Sterker nog, hij werd de duurst uitgaande doelman van het Belgische voetbal. Voor een astronomische afkoopsom van €20.000.000 (!) werd hij overgevlogen naar Engeland. Nu is het niet zo dat al dat geld voor Verbruggen is, maar hij zal er zeker een zakcentje aan verdiend hebben.

Nederlands elftal

Het mag dan wel het eerste seizoen zijn dat Verbruggen voor Oranje speelt, maar hiervoor was hij geen onbekende bij het nationale team. Verbruggen speelde namelijk al meerdere jaren bij JongOranje. Eerst betrof dat een plek als doelman in het team onder de 18 jaar, later onder de 21 jaar en nu dus bij het ‘echte’ nationale team. Hij heeft tijdens zijn eerste EK meerdere keren een plek in de basisopstelling gekregen, dus dat zou je als iets zeer positiefs kunnen beschouwen.

Wat is Bart Verbruggen waard?

Goed, schijnbaar was 20 miljoen euro een mooi bedrag wat een club wel bereid was om voor Bart Verbruggen neer te leggen. Echter is dat niet wat hij verdiend en dus ook niet wat zijn vermogen is. Hoewel we het lastig vinden om in te schatten wat zijn verdiensten exact zijn, kan er vanuit worden gegaan dat Verbruggen wel degelijk miljonair is. Zo verdiend hij volgens sommige bronnen wel bijna 2 miljoen Engelse pond per jaar. Dat staat dan nog los van de inkomsten die hij tijdens het EK van 2024 in de broekzak sleepte. Ach, laten we het erop houden dat hij het vast niet slecht heeft, toch? We hopen in elk geval nog veel van hem te horen en hopen natuurlijk stiekem dat de beste man misschien wel hét nieuwe Nederlandse talent is. Voor nu wensen we je nog een prettige dag. Tot ziens!

Volgende

Tip voor het organiseren van een vet personeelsfeest in Groningen

Vorige

Ben jij klaar voor een finance traineeship?

laatste van Blog