/

Beste obd2 scanner (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde obd2 scanner onze nummer 1 van 2023 

Wij zijn opzoek gegaan naar de beste obd2 scanner op de markt. Momenteel is dat de Achaté obd2 scanner. Voor deze obd2 scanner heb je geen telefoon nodig, want je kan alles van het LED-scherm aflezen. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk en spoort hij binnen de kortste keren motorstoringen voor je op. 

Introductie

In dit artikel zullen we het uitgebreid hebben over een obd2 scanner. Dit is een scanner waarmee je fouten in je auto kan opsporen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er altijd een bepaald lampje op je dashboard gaat branden, maar een motorlampje kan betekenen dat er ergens in een bepaald circuit een lekkage zit. Maar het kan ook betekenen dat er een kabeltje los zit. Door een obd2 scanner te kopen kan je uitzoeken in welk circuit het zit en zo kan je de fout herstellen. 

Je kan ook met een obd2 scanner fouten verwijderen uit het systeem. Heb je bijvoorbeeld een knipperend lampje, maar heb je deze fout hersteld en blijft hij toch knipperen? Dan kan je deze fout verwijderen uit het systeem. Door dit te doen zorg je ervoor dat het knipperende lampje niet weer terug zal keren. Hoe handig is dat!?

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede obd2 scanner 

Past hij bij jouw voertuig

Bij een obd2 scanner is het erg belangrijk dat hij past bij jouw voertuig. Dit betekent dat hij aansluit op de bordcomputer van jouw auto. Want het kan zijn dat je een voertuig hebt waarop de obd2 scanner niet werkt. De meeste obd2 scanners zijn universeel en werken op veel verschillende voertuigen. Vaak staat dit aangegeven bij de aanschaf van de obd2 scanner. Het is ook goed om online te kijken voordat je er één aanschaft. 

Heeft hij de juiste functies

Waar wil jij de obd2 scanner voor gebruiken? Stel jezelf deze vraag voordat je een obd2 scanner aanschaft. Het kan namelijk zo zijn dat je obd2 scanner niet de juiste functies heeft en je hierdoor bepaalde fouten niet kan uitlezen. Let hier dus goed op. 

Hoe is hij in gebruik

Er zijn verschillende obd2 scanners op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld obd2 scanners met bluetooth functie. Deze zijn makkelijk in gebruik omdat je bepaalde fouten gewoon op je telefoon kan uitlezen. Je hebt geen kastje nodig om te gebruiken. Met zo’n kastje moet je vaak helemaal onder de auto liggen om fouten goed uit te kunnen lezen. 

Kan je software updates doen

Een obd2 scanner kan bepaalde fouten uitlezen. Maar auto’s van tegenwoordig kunnen software updates krijgen en doorlopen. Daar moet een obd2 scanner zich op aanpassen. Want anders zit je fouten uit te lezen die allang en breed door software updates niet meer bestaan. Het is dus belangrijk dat ook een obd2 scanner software updates kan doen om de zoveel tijd. 

Wat zijn reacties van klanten

Misschien het belangrijkste om naar te kijken voor zijn de reacties van andere klanten. Er zullen namelijk klanten zijn die bepaalde recencies hebben achtergelaten die van toepassing zijn voor jouw voertuig. In een recensie kan je vaak ook lezen of iemand tevreden is met zijn aankoop. 

5 beste producten 

#1 Achaté obd2 scanner

In dit artikel gaan we natuurlijk uit van een aantal verschillende aspecten wanneer wij de beste obd2 scanner voor je op een rij zetten. Zo zullen we kijken naar de best beoordeelde obd2 scanner, we kijken naar de meest gekochte obd2 scanner. Maar ook kijken waar de handigheid in gebruik, voor hoeveel auto’s hij is gemaakt en natuurlijk de prijs. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen om een obd2 scanner zo goed mogelijk te kunnen beoordelen. Bij de Achaté obd2 scanner zijn we op nummer 1 uitgekomen. 

Met deze obd2 scanner kan je gemakkelijk de boordcomputer van jouw auto uitlezen. Hierdoor kan je snel storingen vinden. Hij is gemaakt voor enorm veel auto’s en werkt als een gemakkelijk plug & play systeem. Dit betekent dat je hem kan inpluggen en met het meegekomen kastje kan je alles wat je wil uitlezen. Zo ga je gemakkelijk van de motor naar het elektronische circuit door een druk op de knop. Ook zit er een uitgebreide handleiding voor het gebruik van deze obd2 scanner. Hierdoor weet je precies waar je moet zoeken wanneer je weet dat er ergens fouten zitten. 

De obd2 scanner komt met een gemakkelijk LCD-scherm. Hierdoor kan je alles snel uitlezen en het apparaatje geeft een fijne en strakke uitstraling. Er wordt gezegd dat hij voor Europese bezine auto’s is gemaakt van na 2000. Maar controleer altijd eerst of hij ook voor jouw voertuig is gemaakt. Dit kan je doen door eens in de reviews te kijken. Hier geven andere gebruikers vaak aan of hij ook voor een bepaald soort voertuig werkt. 

Wanneer hij voor jouw auto werkt, dan kan je er de brandstofdruk, lambdasensor, motortoerental, motorvermogen, olie temperatuur, snelheden, inlaatdruk en nog veel meer me uitlezen. Dat maakt dat enorm veel gebruikers kiezen voor dit kleine en goedkope apparaatje. Past hij toch niet op jouw voertuig? Dan stuur je hem gewoon zonder problemen terug. 

#2 Autel Maxicom MK808BT PRO obd2 scanner

Ben jij niet aan het knutselen aan je auto, maar iets professioneler bezig? Dan wil je niet met een apparaat gevonden worden die niet goed is voor jouw auto. Je wil een obd2 scanner in huis halen die eigenlijk alles kan. Maar daar ga je natuurlijk ook de prijs voor betalen. Daarom hebben wij bij de keuze voor de beste obd2 scanners deze op plek twee gezet. Dit is eigenlijk de beste obd2 scanner op de markt. Echter is hij ook enorm duur en dus alleen te betalen wanneer jij een autogarage hebt of vaker met auto’s in de weer bent. 

De Autel Maxicom MK808BT PRO obd2 scanner is een computer op zich. Zet een stoel naast de uit te lezen auto en je kan gewoon vanuit je luie stoel bepaalde fouten uitlezen. Deze Autel obd2 scanner is een soort van ipad die je kan gebruiken om functies te bekijken. Je krijgt een handige bluetooth plug die je kan invoeren. Hierna zal hij enkele seconden nodig hebben om alle informatie te verzamelen en door te sturen naar jouw computer. Het design van deze obd2 scanner is geweldig. Het werkt met gemakkelijke icoontjes waardoor je heel overzichtelijk een diagnose kan stellen. 

De Autel is een obd2 scanner die is gemaakt voor 150 verschillende automerken, hij is voor ontzettend veel auto’s geschikt. Je bent verzekerd van enorm veel functies. Zo kan hij een actieve test uitvoeren waardoor bepaalde fouten niet alleen worden opgespoord, maar de boordcomputer aan de slag gaat om hem zelf te herstellen. Je kan ook live data bekijken. Dit betekent dat wanneer je bezig bent met de auto je gelijk kan zien of de fouten zijn hersteld. Op je scherm kan je bijvoorbeeld een video maken of in bepaalde grafieken zien hoe het staat met de fouten. 

Met deze obd2 scanner kan je alles herstellen en aanpassen dat je maar wil bij eigenlijk alle willekeurige auto’s. Maar daarvoor betaal je wel de prijs. Want deze obd2 scanner is zeker niet goedkoop. 

#3 Obd2 scanner Bluetooth ELM327 

Van een dure obd2 scanner gaan we naar de goedkoopste in de lijst. En nu zal je misschien denken, als een obd2 scanner zo goedkoop is, dan kan ik hem beter niet aanschaffen. Maar niets is minder waar, want de beoordelingen van gebruikers zijn bij de obd2 scanner Bluetooth ELM327 erg goed. Je kan hem gebruiken met je smartphone door het bluetooth systeem. Met een bijhorende app kan je alles gemakkelijk inzien en hoef je niet in de auto te blijven zitten terwijl je alles aan het uitlezen bent. 

Het is gelijk goed om te weten dat deze obd2 scanner niet goed werkt met Apple apparaten. Je kan dus het beste gebruik maken van Android of Windows wanneer je deze obd2 scanner wil gebruiken. Voor de rest heb je geen abonnementen nodig om te kunnen uitlezen. Alles is gratis, van uitlezen tot het verwijderen van foutcodes. Je kan bijvoorbeeld een tweedehandsauto gemakkelijk uitlezen. Dit is slim wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen en wil kijken of hij last heeft van bepaalde gebreken. Bij een garage willen ze natuurlijk een auto zo snel mogelijk van de hand doen. Maar als jij door jouw obd2 scanner erachter komt dat er toch een aantal fouten inzitten kan dat behoorlijk wat kosten schelen. 

Heb jij de auto zelf gerepareerd? Dan kan je zelf ook de lampjes van je dashboard wissen. Dit doe je gewoon in het systeem doormiddel van je obd2 scanner. Deze obd2 scanner is nog geen 10 euro en heeft vrijwel dezelfde functies als veel andere obd2 scanners op de markt. Het verschil is echter dat hij niet op alle voertuigen werkt. Het is dus goed om te controleren of hij op jouw auto zal werken voordat je hem gebruikt. Hiervoor kan je het beste de handleiding van je eigen auto lezen. Want iedere auto maakt weer gebruik van andere systemen. 

#4 Launch Creader 3008 obd2 scanner 

Dit is een goede en snelwerkende obd2 scanner. De Launch Creader 3008 obd2 scanner is een broertje van de Launch X431 obd2 scanner. Maar voor thuisgebruikers en hobbyisten is de Launch Creader ontzettend goed. Het grootste voordeel van de Launch Creader ten opzichte van andere obd2 scanners is dat hij ten alle tijden gratis updates kan doorlopen. Wanneer jij bijvoorbeeld een auto hebt uit 2022 en de obd2 scanner zelf komt uit 2021 dan kan het zijn dat er bepaalde fouten niet goed gelezen kunnen worden. Ook kunnen auto’s zichzelf update tegenwoordig. Maar deze fout is nu verholpen doordat jij ten alle tijden je obd2 scanner kan updaten. 

Deze obd2 scanner heeft een gemakkelijk te gebruiken systeem met een handig kleurendisplay zodat je een beter overzicht krijgt. Daarnaast heeft hij verschillende functies en een menu waar je makkelijk doorheen kan navigeren. Het fijne is dat hij voor verschillende talen is gemaakt. Dus voor zowel Engels als Nederlands, maar ook talen die je niet spreekt. Hierdoor vertaalt hij automatisch waar dat nodig is. Hij is gemaakt voor de meeste voertuigen vanaf 1996, maar net als alle andere obd2 scanners is het goed om eerst te kijken bij je voertuig voordat je hem gaat gebruiken. 

Wat kan je allemaal precies met deze obd2 scanner? Je kan een emissietest doen, maar ookje ABS en airbags controleren. Daarbij kan je ook voor de snelheid het toerental een diagnose uitvoeren. Vind jij het belangrijk om te weten dat je motor op dit moment naar behoren werkt? Dan kan je een motorstatus bekijken en eventueel een update doorvoeren. Je hoeft ook niet meer met een zwarte en rode kabel naar je accu toe te gaan. Want met deze obd2 scanner kan je gewoon een accutest doen vanaf je luie stoel. Dat maakt deze obd2 scanner toch wel één van de beste op de markt. 

#5 Strex obd2 scanner

Deze obd2 scanner is voor zowel professioneel gebruik in de autogarage, als voor thuis erg geschikt. Door de prijs zal je misschien in eerste instantie denken, dit is niet een obd2 scanner voor mij. Maar wanneer je alle functies bekijkt zie je dat er maar weinig verschillen zijn met de duurdere obd2 scanners uit deze lijst. 

Je kan met het grootste gemakt verschillende motorstoringen oplossen. Daarnaast kan je ze gemakkelijk uitlezen, achterhalen en vervolgens repareren wanneer je technisch genoeg bent. Wanneer je niet technisch bent dan kan je altijd nog de auto naar de garage brengen. Maar je hebt de diagnose al gesteld en kan gewoon vertellen waar het probleem zit en ze vragen om het voor je op te lossen. Bij de Strex obd2 scanner wordt alles aangegeven op het Lcd-scherm en kan je fouten gemakkelijk aflezen. 

Als er een lampje begint te branden op je dashboard, dan hoeft er totaal geen paniek te zijn. Want je plugt gewoon de stekker in jouw auto. Vervolgens ga je kijken waar de fout vandaan komt. De obd2 scanner gaat eerst kijken of hij jouw systeem in kan komen. Dit is afhankelijk van het bouwjaar van jouw voertuig. Maar zodra hij de fout heeft gevonden dan kan jij zelf aan de slag.

De obd2 scanner kan ook live data uitlezen en voertuig informatie inwinnen. Zo kan je het framenummer bekijken zonder al te veel poespas. Dit doe je gewoon door de stekker in te pluggen en te kijken op het Lcd-scherm. Dit is ook makkelijk voor bijvoorbeeld een autodealer om te controleren of je auto ooit betrokken is geraakt bij een ongeluk. Maar voor jou is dit ook praktisch wanneer je een tweedehandsauto wil aanschaffen. Zo weet je gelijk of er fouten zitten in de auto voordat je zelf achteraf een barrel hebt aangeschaft.

Conclusie 

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel verschillende obd2 scanners en iedere obd2 scanner heeft wel zijn eigen kwaliteiten. Maar wij komen ook tot de conclusie dat het sleutelen aan een voertuig niet is weggelegd voor iedereen. Wij vinden daarom dat je ontzettend voorzichtig om moet gaan met een obd2 scanner. Want je wil geen foutcodes wissen en er vervolgens achter komen dat je een foutcode genegeerd hebt die eigenlijk erg belangrijk was. 

Maar een obd2 scanner kan toch nog steeds erg handig zijn wanneer je de prestaties van je auto wil verbeteren en je ervaring hebt met het sleutelen aan auto’s. Wij raden dan ook aan om een obd2 scanner te nemen wanneer je handig bent of wanneer je minder geld wil uitgeven aan een beurt bij de garage. 

Veelgestelde vragen 

Wat is een obd2 scanner en waar wordt het voor gebruikt? 

De obd2 scanner wordt gebruikt om foutgeheugen uit je auto te kunnen lezen. Dit betekent dat wanner er iets mis is met jouw voertuig dit komt te staan in de bordcomputer. Deze bordcomputer kan je uitlezen met een obd2 scanner. Dit doen ze ook bij een autogarage. 

Kan ik een obd2 scanner gebruiken voor ieder voertuig?

Het is niet zo dat obd2 scanners auto gebonden zijn. Dit betekent dat ze in de meeste gevallen universeel zijn. Je kan ze daardoor dus op verschillende auto’s proberen. Sommige motoren, motorscooters en scooters hebben ook een bordcomputer. Je kan deze dus ook uitlezen met een obd2 scanner.

Welke informatie kan ik verkrijgen met een obd2 scanner?

Je kan foutcodes lezen met je obd2 scanner. Wanneer je auto bijvoorbeeld niet werkende lampen heeft, er is iets mis met de motor of een bepaald elektronisch circuit werkt niet naar behoren. Dit komt allemaal in de bordcomputer te staan en kan je dus uitlezen met de obd2 scanner. Je kan met dezelfde scanner ook foutcodes wissen, zodat vervolgens je voertuig weer beter presteert. 

Kan ik een obd2 scanner gebruiken om de prestaties van mijn voertuig te verbeteren?

Je kan met een obd2 scanner de prestaties van jouw auto inderdaad verbeteren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld inefficiënties op te sporen. Deze kan je vervolgens aanpassen door te sleutelen aan de auto. Het is niet zo dat je met enkel de bordcomputer dit kan opzetten. Hiervoor zal je waarschijnlijk toch wat handigheid moeten hebben met het sleutelen aan auto’s en voertuigen. 

Heeft iedere obd2 scanner dezelfde functies?

De meeste obd2 scanners hebben inderdaad dezelfde functies. Dit betekent dat ze zijn gemaakt om je volledige bordcomputer te kunnen lezen. Maar het kan wel zijn dat je een obd2 scanner in handen hebt die je kan gebruiken met je smartphone. Doormiddel van bluetooth en een app kan je in je telefoon de prestaties van de auto uitlezen. 

Volgende

Hoe azijn je kan helpen bij het afweren van ongedierte

Vorige

Beste dartpijlen (beoordeeld in 2023)

laatste van Blog